Pasulj
Shutterstock
Pasulj
Pasulj prebranac, Foto: Shutterstock

Vernici za Badnji dan poste, pa je tako na trpezi, nezaobilazan, pasulj prebranac.

Evo kako da spremite ovo jelo i da mu ukus bude baš onakav kakav i treba - kafanski!

Sastojci:

1/2 kg pasulja tetovca

crni luk

aleva paprika

so, biber

ulje

Priprema:

1/2 kg pasulja tetovca kuvajte dok ne provri. Procedite i bacite vodu pa dodajte 4-5 glavice crnog luka iseckana na sitne kockice. Kuvajte u novoj vodi dok pasulj ne omekša. Kada je omekšalo procedite. Iseckajte na tanke listiće 1,5-2 kg crnog luka. Najlijte ulje u tiganj pa kad se zagreje pržite luk dok ne omekša. Začinite slatkom alevom paprikom, solju i biberom. Ovu količinu luka najverovatnije ćete morati da pržite iz nekoliko puta. U tepsiju ređajte red pasulja, red luka, prelijte uljem, dodajte alevu papriku, so i biber i tako dok ne potrošite sastojke. Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C oko pola sata. Ako hoćete, možete da sklonite foliju pred kraj kako bi se zapeklo po površini, piše palachinkablog.com.

Tagovi

Komentari (7)

nena

02.01.2016 17:18

znate li sta je 2kg luka na pola kile pasulja??? i jos 4 do 5 glavica da se kuva sa pasuljem od pola kg. izem ti tog kuvara i tu fanu koja tako sprema prebranac.alal vera.....neshvatljivo je to je smo luk???

ana

02.01.2016 18:01

to je luka sa pasuljem jer luka ima 4x koliko pasulja zeludac od ovog poludi a zuč blblbllblblbllblblbllblb

Lila

02.01.2016 19:28

Sumnjam u ovaj recept.Ne, ovde je neka greska...

Jaca

02.01.2016 19:47

Ko je pisao recept, nesto je pobrkao. Pasulj se kuva sam, bez luka. I na pola kilograma pasulja ide pola kilograma luka i to je to.

JA

03.01.2016 00:02

Ovaj kuvar mozda ima fobiju od vampira pa zato ovoliko luk?!

novembar

03.01.2016 00:39

Pasulj kad se kuva on se siri a luk se smanjuje sto vise luka to je jelo ukusnije.

JA

04.01.2016 04:52

A da....i da ne zaboravimo....uz recept idu i pola kila tablete za zeludac.....hahhahaaaa