Slobodan Milošević i Mira Marković
profimedia
Slobodan Milošević i Mira Marković

profimedia

Slobodan Milošević i Mira Marković, Foto: profimedia

Mira Marković, supruga nekadašnjeg predsednika je u intervjuu za jedan beogradski list navela da SPS koristi svog bivšeg predsednik Slobodana Miloševića samo tokom izborne kampanje. Ona je rekla da Socijalistička partija više ne postoji, već da se ona nalazi "pod lipom".

Odmah je usledio oštar odgovor iz SPS-a iz kog poručuju da će istorija doneti konačnu ocenu o Slobodanu Miloševiću, a da je Mira Marković "njegova supruga čiji je politički rad već dobio ocenu od građana Srbije".

"Dok se SPS zalaže za prestanak progona njene porodice i da Slobodan Milošević dobije svoj spomenik i ulicu, kao državnik koji je zadužio naš narod i do poslednjeg dana se borio za njega, ona proziva jedinu Partiju i njenog lidera Ivicu Dačića koji se bore za istinu i pravdu Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju SPS-a.

Kako se navodi, SPS nema "ni jedan razlog da bilo koga koristi u izbornoj kampanji jer je državotvorna partija koja postoji na političkoj sceni Srbije punih 27. godina, koja se modernizovala i reformisala čuvajući svoj identitet pod rukovođenjem sadašnjeg predsednika Ivice Dačića".

"Ideja jednakosti i socijalne pravde je temelj SPS i kroz svakodnevno delovanje pokušavamo da damo odgovore i rešenja za pitanja i probleme koji danas muče Srbiju i njene građane. Mi smo ponosni na prošlost, želimo da afirmišemo sve ono pozitivno i izvlačimo pouke iz onoga što nije bilo dobro, ali isto tako želimo da gradimo temelje nove budućnosti. Ponosni smo na političke tekovine koje su i danas osnov odbrane nacionalnih i državnih interesa: Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244", navodi se u saopštenju.

"SPS se uvek i svuda sa poštovanjem i pijetetom odnosila prema svom predsedniku Slobodanu Miloševiću i mi nemamo nameru da polemišemo sa gospođom Marković, jer ona nikad nije bila član SPS niti njen predsednik, već predsednica JUL-a – stranke koja je pokušala da uništi Socijalističku partiju Srbije. Moramo i da kažemo da je u jednoj stvari gospođa Mira Marković u pravu, takva Partija kao što je nekada bila, gde ona rukovodi Socijalističkom partijom Srbije čiji nije ni član, zaista više ne postoji. Zato se ona i pridružuje napadima na SPS i to uoči izbora u Beogradu, sa željom da uništi SPS kao što je uništila i Slobodana. U tome se vara, sa time je gotovo. To vreme je prošlo. O našoj doslednosti u odbrani prava i pravde najbolje govori i činjenica da se udruženje „Sloboda“, koje je dalo ogroman doprinos odbrani predsednika Miloševića, nalazi u prostorijama SPS. Nastavićemo tako da radimo u budućnosti, odgovorno i posvećeno u najboljem interesu našeg naroda, a licemerje gospođe Marković koja je svoju stranku poslala u zaborav, nećemo više komentarisati", saopšteno je iz SPS.

Komentari (7)

Trisa Kaclerovic

07.02.2018 14:52

E, sada je Mira u pravu.

marija

07.02.2018 22:38

@Trisa Kaclerovic - Mira je u pravu.Sps nikad gori nije bio.

U pravu je

07.02.2018 16:33

SPS je pod lipom.Ostali koji danas cine tu partiju su uglavnom restlovi ili kadar koji je Milosevicu okrenuo ledja.A vecina njih su za ozbiljnu istragu.Koferce,Misa banana,opljackane firme,...

Igor

07.02.2018 18:41

@U pravu je - Vi ne znate sta hocete.....Sloba Vam ne odgovara,pa kada SPS pomene Slobu onda Vam Sloba odgovara ali Vam ne odgovara SPS i njegovi stavovi,Mira Vam ne odgovara jer je krivac za sve do 2000 god.ali kada napadne SPS i njenog predsednika onda Mira je dobra ali Ivica i SPS ne valjaju....ne znate sta hicete gispodo......

Cicka

07.02.2018 17:53

То је поштовање и хвала на свему , добро да Слоба није жив да чује ово . Израчунајте колико сте до сада примили плата захваљујући њима.

krstovic miodrag

07.02.2018 18:31

nosio vas djavo bilion miljama iz srbije.vi ste stvorili pok.preds. sa nama zajedno svim srbima u bivsoj nam drzavi.danas ga blatite i zato je sve srbe stigla kletva.kako zivimo u kojim granicama sve nam to kazuje danasnji zivot.

dejo

07.02.2018 18:54

bravo na odgovoru, pa zbilja dokle ce ova zena??? meni je isto bilo zao nje kao zene koja je izgubila najvoljenije bice, i JEDINI koji se bore i za nju da se vrati i zivi u svojoj zemlji i za Slobino ime je SPS ...kakav god da je ne zanima me . Ali brate ova zena nek se malo sabere , razumem tugu i bes ali ako je ikad volela svog muza onda partiju koju je osnovao i koja je fenomen u svetu, jer je prezivela i njegovo hapsenje, i smrt itd i dan danas je na politickoj sceni, onda nek cuti