Supa od  pečenog belog luka
profimedia
Supa od  pečenog belog luka

profimedia

Supa od pečenog belog luka, Foto: profimedia

Sastojci: 3 glavice belog luka, neočišćene, 7-8 grančica timijana, 1/4 šolje maslinovog ulja, glavica luka, 700 g krompira, 4-5 šolja pilećeg bujona, 1/4 šolje pavlake za kuvanje, so i biber

Priprema: Beli luk ne ljuštimo, već ga samo razdelimo na čenove, dodamo polovinu grančica timijana i pouljimo. Pokrijemo sve aluminijumskom folijom i stavimo u rernu da se peče na 120 stepeni 2 sata. Kad je beli luk pečen, procedimo ulje u kojem se pekao i na njemu prodinstamo glavicu sitno naseckanog crnog luka, a beli luk ostavimo da se prohladi. Luk dinstamo dok ne postane zlatnožut, pa mu onda dodamo ostatak timijana i krompir. Dobro izmešamo i nalijemo pilećim bujonom tako da krompir bude pokriven i kuvamo nekih 20 minuta. Kada se beli luk ohladi, istisnemo meso iz ljuski, pa stavimo supu u blender i dobro izmiksamo. Na kraju se dodaju pavlaka za kuvanje, so i biber.

Tagovi