švarcvald torta
Profimedia.rs
švarcvald torta
Švarcvald torta, Foto: Profimedia.rs

Potrebno je:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- kašika kakaoa
- kašičica praška za pecivo
- liker od višanja
- 400 g zaleđenih višanja
- 6 kašika šećera
- 500 g slatke
- pavlake za šlag
- narendana čokolada

Umutite žumanca sa šećerom da budu penasta i pobele. Belanca umutite i dodajte žumancima. Brašno izmešajte s kakaom i dodajte kašiku po kašiku i nežno mešajte varjačom da ostane vazduh od belanaca.

U kalup stavite peki papir i pecite u ugrejanoj rerni na 180 oko dvadesetak minuta, ali zavisi od visine torte i rerne, zato proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Ako je suva čačkalica, torta je pečena.

Ostavite da se ohladi i presecite na dva dela. Svaki deo malo nakvasite likerom od višanja. U sud stavite zaleđene višnje i šećer. Kada malo prokuvate, stavite liker od višanja. Na srednjoj temperaturi prokuvajte. Ohladite. Sirupom poprskajte kore. Umućenim šlagom namažite koru, poređajte višnje, stavite sledeću koru i ponovite postupak. Tortu ukrasite šlagom i narendanom čokoladom.

Tagovi