putin crna pozadina
Foto: EPA/EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Britanski stručnjak je rekao da bi Putin mogao da padne sa vlasti usled nezadovoljstva zbog sukoba u Ukrajini, ali da bi u tom slučaju na vlast došla "mnogo strašnija alternativa"

Dopisnik iz Moskve Oven Metjuz rekao je da ruski predsednik ne bi mogao da politički preživi „vojnu katastrofu na terenu“ – na primer ako bi Kremlj bio primoran da vrati zemlju koju su ruske snage zauzele još od 2014. Ali, on je upozorio da je alternativa Putinu "strašnija" od sadašnjeg lidera Rusije.

„Ono što ne želite, ono što je još opasnije od trenutne situacije, čak opasnije od Putina, jeste revolucionarna situacija unutar Rusije, gde Putin pada“, rekao je on za Skaj njuz.

Britanski novinar je rekao da opoziciju Putinu predstavljaju "nacionalisti koji su zapravo mnogo agresivniji od samog Putina".

Metjuz, koji je živeo i radio u Moskvi više od 25 godina, izjavio je da ne može da razume zašto je ruski lider započeo rat.

RUSIJA PROMENILA VOJNU TAKTIKU Moskva odustala od glavnog cilja s početka specijalne operacije u Ukrajini

„Putin je već pobeđivao svojom diplomatijom koja je zveckala sabljama, ali je sa ratom u Ukrajini otišao predaleko. Ruski predsednik je mislio da će svrgavanje kijevskog režima biti "laka šetnja" i nije se pripremao za dugotrajni rat“, rekao je Metjuz.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading