Svinjski file u sosu od pečuraka
Privatna arhiva
Svinjski file u sosu od pečuraka

Privatna arhiva

Svinjski file u sosu od pečuraka, Foto: Privatna arhiva

Sastojci:

- 800 g svinjskog filea
- brašno
- 2 glavice crnog luka
- dimljena slanina
- pakovanje pečuraka
- čaša crvenog vina
- kočanski pirinač okruglog zrna
- so, biber
- beli luk
- goveđa kocka za supu
- voda

- ulje
- 20 g putera- lovorov list

Priprema:

Svinjski file dobro očistite od žila i masnoće i isecite na kocke kao za gulaš. Posolite meso i uvaljajte u brašno, a zatim stavite u zagrejani tiganj sa uljem i pecite obe strane dok ne dobiju lepu boju. Izvadite meso, a u tiganj stavite sitno seckani crni i beli luk, slaninu isečenu na kockice, pečurke sečene na kolutove i tri lovorova lista. Luk i pečurke posolite kako bi brže pustili vodu, a kada omekšaju, vratite meso i nalijte vino.

Kocku za supu ubacite čim sos počne da kuva. Nalijte malo vode. Što se meso bude duže kuvalo, sos će vam biti lepši, a meso mekše, tako da ako imate vremena, slobodno ga kuvajte duže, uz dodavanje vode. Pirinač skuvajte na uobičajen način, sa vodom i malo soli ( šolja pirinča i dve šolje vode). Servirajte pirinač sa strane.

Prijatno!

Komentari (1)