

Shutterstock
Potrebno je:
2 veća krastavca
250 g kiselog mleka
2 čena belog luka
so
mirođija po želji
Priprema:
Očistite krastavce i narendajte ih na grubo rende. Na sitno narendajte beli luk. Posolite i promešajte. Sipajte hladno kiselo mleko i promešajte. Po želji pospite sitno seckanim listovima mirođije.
Komentari (4)
Vuki
11.06.2017 06:20
Pa nismo mi grci, da jedemo te salate..
Trt
11.06.2017 09:41
Moja mama je pravi vec 50 godina i zove 'salata od krastavaca'. Moracu da je obavestim kako joj se zove salata, da bude "nobles" :)
VERA
11.06.2017 10:40
za tarator se ne renda krastavac vec za grcku salatu caciki. Obe su ukusne i osvezavajuce.
Primorka
11.06.2017 23:34
Tarator je ime krastavac salate koje se oduvek koristi na primorju