

Bakina kuhinja
Potrebno je:
100 g blitve
2 tikvice
1 kašika brašna
1 kašika prezli
100 g na listiće kačkavalja
200 g pavlake
100 ml mleka
3 jaja
3 pečene paprike
2 šargarepe tanki listići
100 g pancerote slanine suve
so
začin

Bakina kuhinja
Priprema:
Blitvu očistiti i malo popariti, tikvicu očistiti pa je iseći na listove, posoliti da otpusti tečnost, pa ocediti. Brašno, začin i prezle izmešati. Papriku ispeći na plotni, pa oljuštiti. Đuveč podmazati uljem. Na dno staviti listove tikvica koje ste provukli kroz prezle. Zatim staviti listiće kačkavalja, pa tikvica, slaninica, pa paprika očišćena koju ste provukli takođe kroz prezle, zatim kačkavalj, odozgo preko kačkavalja poređajte listove šargarepe, zatim opet malo slaninice i završavamo sa tikvicama.
U činiju izlupamo jaja, dodamo pavlaku i 100 ml mleka, sve dobro izmešamo i prelijemo preko tikvica. Odozgo poređamo pancetu slaninicu i može po želji malo kačkavalja da lepo sija kad se ispeče.
Peći na 200 stepeni C oko 35 do 40 minuta.