Odoh ja, Aco: Vučić i Nikolić
Oliver Bunić
Odoh ja, Aco: Vučić i Nikolić

Oliver Bunić

Odoh ja, Aco: Vučić i Nikolić, Foto: Oliver Bunić

U tom slučaju, na izbore bi izašao kao nezavisni kandidat ili predstavnik grupe građana.

Putin pisao Nikoliću

Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko - srpskog partnerstva, ističe se u pismu predsednika Rusije Vladimira Putina, koje je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručio ruski ambasador u Beogradu. „Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa”, napominje se u Putnovom pismu, kako je prenela predsednikova služba za saradnju s medijima: „Vama, vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir, blagostanje i prosperitet”, poželeo je, takodje, Putin u pismu Nikoliću.

Prema saznanjima našeg lista, Nikolić misli da je izneveren zbog toga što još nije dobio javnu podršku za kandidaturu od premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je odluku o tome prolongirao za dva meseca.

- Nikolić se oseća iznevereno, a pored toga što se Vučić još zvanično ne oglašava, boli ga i to što niko od funkcionera stranke SNS-a nije ni u načelu podržao njegovu kandidaturu - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Prema saznanjima, Nikolić je ubeđen da je prepušten sam sebi, ali je to dodatno učvrstilo njegovu želju da izađe na izbore i izbori se za još jedan mandat na Andrićevom vencu.

- Nikolić ne može da čeka dva meseca da se Vučić odluči, jer je uveren da mu je potrebna duža kampanja od mesec dana, koju je najavio lider naprednjaka. Zbog svega toga aktuelni šef države misli da mora da krene sam na izbore - kaže naš izvor.

- Nisam neskroman, ali Srbiji je potreban ovakav predsednik - rekao je Nikolić u svom godišnjem obraćanju novinarima i istakao da će, ukoliko on ne bude predsednik, u Srbiji nastati haos.

Svoje mišljenje o kandidaturi Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima izneo je i Nebojša Krstić, bivši savetnik Borisa Tadića. On je na svom Tviter profilu napisao: „Tvrde da će Nikolić da se kandiduje na Božić. Prikladniji bi bio Veliki petak”.

Cvijetin Milivojević

Andrej Isaković

Cvijetin Milivojević, Foto: Andrej Isaković

 

Zar i ti, sine Brute?!

Vlasnik agencije „Pragma” i politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže za „Alo!” da bi kandidatura Tomislava Nikolića bez podrške Aleksandra Vučića bila tragikomična. „Nikolić bi se u tom slučaju našao između opozicije, s jedne strane, koja bi ga brutalno napadala, i SNS-a, stranke koju je on osnovao. U tom slučaju idealan slogan za kampanju Tomislava Nikolića bio bi: „Zar i ti, sine Brute?!”. U svakom slučaju, ako se Aleksandar Vučić kandiduje na predsedničkim izborima, on ih dobija još u prvom krugu, svi ostali nemaju skoro nikakve šanse”, kaže on.

Komentari (16)

Cira

28.12.2016 06:28

Putin ga podrzava treba mu lopovcina i olos a hoce Vucica da skine

koki

28.12.2016 08:23

@Cira - DRUZE TOMO, GRESIS AKO SE PONOVO SAM KANDIDUJES.NIJE TI MESTO VISE TU.I TI SI REKAO TO SAM.UHVATIO SE SI SE U FONDACIJU DRAGICE NIKOLIC I RADNO VREME TU PROVODIS.I PUTEVE NA KOJE IDESIDETET ZAJEDNO KAKO BISTE UZELI PARE ZA FONDACIJU A NE ZA SRBIJU. ZBOG TOGA SE POMERI I UZIVAJ U BAJCETINI PECI RAKIJU.

stojko

28.12.2016 06:33

osladilo se grobaru iće i piće za dž pa rešio da još pet godina otima i da džabalebari umesto da se dohvati krampa i da nastavi tamo gde je stao pre politike, e narode koga ti biraš

Драгомир

28.12.2016 07:10

Ако си избоксовао ванредне изборе само да би вратио Шешеља у политику онда знај да те Тома није позвао у СНС ти би данас продавао дуван на бањичкој пијаци. Томислав Николић ће одрадити још један мандат јер то тражимо ми србијанци!

Драгомир

28.12.2016 10:19

@Драгомир - стојко и Циро,садашњи прецедник Србије Николић има да одради још један мандат!Ако вам се може бити не допада онда то тамо у вашој Босни мрсомудите и пишите глупаве коментаре?Ми србијанци смо поносни власници званично најбољег писма на свету - СРПСКА ЋИРИЛИЦА!Једно слово - Један Глас! А ти Циро када се опасуљис мозе бити да се сетис да си србин па не писи на писму подмуклих енглеза!Цитај рец по рец мозе бити да укапирас ста ти писем?Полако ... рец по рец!СТОП БОСАНИЗАЦИЈИ СРБИЈЕ!

Prometej

28.12.2016 18:11

@Драгомир - Svaka čast. Toma je imao protokolarnu ulogu, a sve ono što nije dobro (penzije, plate, rasprodaja firmi, ...) Vučićevo je delo. Tomin najveći nedostatak je poreklo. Srbin iz Srbije. Tako su namagarčili i Velju Ilića. Držali su ga kao štit ispred sebe (čovek je iz Šumadije), a zatim ga iskompromitovali i marginalizovali. Stop Bosancima i Crnogorcima.

SMET

28.12.2016 08:17

Secerovski ili Toma, isto mu dodje.

bice interesantno

28.12.2016 08:21

Sinic u razgovoru sa njegovim dragim prijateljem Gerhardom nije odao utisak da ce podrzati TN, cak vise lici da je ovaj razgovor uprilicen da bi se AV kandidovao a za PV bi se postavio neki Acin kadar koji ce slusati .

Nina

28.12.2016 08:54

Stvarno? Baš iz inata?

hasan

28.12.2016 09:08

Nisam neskroman, ali Srbiji je potreban ovakav predsednik - rekao je Nikolić. Idi bre i peci svoju rakiju i ne brukaj Srbiju.Povedi i Vucica sa sobom.

Paja

28.12.2016 09:10

Izbori su neregularni. Lakrdija i dekor za Vucicevu pobedu se sprema. Potkrala vam se greska u jednom od podnaslova, jer se u nasem narodu veli "udario ludak na ludaka".

Hipodrom

28.12.2016 10:38

Ovi izbori ce liciti na hipodrom istrosenih raga,koje vise nisu ni za priplod!Luda Kamila je predvodnik i sama veruje-favorit!Valjda su joj samopouzdanje ulili voljeni Arapi! Polumrtva vojska veruje da ce je grobar,pomilovan ruskom ledenom rukom vaskrsnuti,a intelektualci u mudrost onih kojima je mudrost ulivena u Americi na specijalnim kursevima!Za kladionice ovo moze biti dobar poslic!

?ša sad

28.12.2016 11:15

Nikolić je Vučiću u početku trebao a sada ne.

V.V.

28.12.2016 13:42

@?ša sad - E, ako je tako, moj glas ide Nikoliću. Da nije bilo njega, Vučić ne bi bio ovo što je, ako je on zaboravio, mi nismo! Ne razumem, Vučić ima svu vlast u rukama, predsednik je skoro protokolarna figura ako ćemo pravo, i sad bi navodno Vučić da izgubi svu moć, da bi sedeo u kabinetu, osim ako nije bolestan ili išta slično. I u tom slučaju, svi koji misle da je Vučić prevario Nikolića, glasaće za njega (Nikolica)!

Jebe lud Zbunjenog

28.12.2016 11:19

Ko je ovde normalan.

mara

28.12.2016 14:54

I trebao bi da ide sam,Gradjani su ga do sada dobro upoznali.Pa ako mu daju podrsku to bi bila pobeda nad pobedama.Dobrom gradjaninu nije potrebna nikakva partijska podrska, nije vajda Srbija partijska drzava. G-dine Nikolicu treba da idete samostalno na izbore pa neka pobedi ko zasluzuje poverenje gradjana.