Paradajz
Shutterstock
Paradajz

Shutterstock

Paradajz, Foto: Shutterstock

Ko je spremio domaći paradajz za zimnicu kolač će mu biti sigurno ukusniji. Mada, odličan je i sa kupovnim paradajzom.

Potrebno je:

12 kašika šećera
12 kašika ulja
12 kašika kuvanog paradajza
250 grama mlevenih oraha
350 grama šećera
1/2 litre vode
4 štangle čokolade
5 kašika brašna
1 limun
1 kašičica sode bikarbone
mekog brašna po potrebi

Priprema:

Zamesiti testo od 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika kuvanog paradajza, kašičice sode bikarbone i brašna po potrebi. Dobijeno testo razdeliti na 8-9 delova i na prevrnutom plehu peći kore.

Fil: Staviti da provri 350 grama šećera i 1/2 litre vode. Posebno sa malo vode rastvoriti 5 kašika brašna i sipati u vruć šećer. Zatim u to dodati 250 grama mlevenih oraha i 4 štangle čokolade. Sve dobro sjediniti i filovati dobijene korice. Poslednju koru ostaviti bez fila i preliti belom glazurom.

Bela glazura: 150 grama šećera skuvati sa malo vode, dodati sok od pola limuna i dobro mutiti dok ne postane jednolična masa.

Komentari (3)

Ana

14.11.2017 00:58

Momentalno od silnog secera da dobijes secernu bolest.

Jela

14.11.2017 01:01

Aman, pa u baklave ide manje secera nego ovde.Secer,cokolada... Strasno ne zdravo.

Lana

14.11.2017 01:06

Raspametila sam se od tolike kolicine secera.Mozda je ukus dobar,ali,moze to i sa znatno manje secera,pa da ukus bude opet neobican i dobar.