Torta sa piškotama i jagodama


Shutterstock
Potrebno je:
500 g jagoda
veliko pakovanje piškota
400 g pavlake
1 dl slatke pavlake
8 kašika prah-šećera
kesica krem fiksa
vanilin šećer
malo hladnog mleka
Priprema:
Izmešajte kiselu i slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Na kraju dodajte kremfiks. Ne treba mnogo mešati. Umočite piškote u mleko i složite u krug ili četvrtastu formu. Stavite krem i na piškote, jagode isecite na polovine i složite odgore. Ponovite postupak i završite kremom, pa ukrasite jagodama.
Savet:
Torta se brzo pravi, a možete upotrebiti sezonsko voće, zamrznuto, iz kompota. Sok iz kompota upotrebite za natapanje piškota.
Komentari (2)
JA
21.05.2017 08:53
Uopšte ne treba krem fiks,a piškote su lepše ako se natope u voćni sok,ovaj recept i ptice sa grane znaju.
Cile
21.05.2017 21:52
@JA - Nisam ptica i ne znam ovaj recept, apri tom pojma nemam sta je krem fiks.