beli luk
Profimedia.rs
beli luk

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Ipak, neke su dovoljno sitne da ih podele sa običnim ljudima, koji u kuhinji borave da bi pripremili zalogaje i napunili stomake.

Dakle, šta nam poručuju veliki kuvari.

Beli luk

Kako biste očistili veću količinu belog luka, Gordon Remzi otkriva jednostavan trik - dve posude. U jednu stavite beli luk, poklopite je drugom posudom, te obe snažno protresite. Na taj način ljuska će samo otpasti s luka.

Staklasti luk

Kako biste brže prodinstali luk za variva i umake, naseckajte ga, pa pospite sodom bikarbonom i šećerom.

Začinite maslac

Sveže začine, kao što je majčina dušica, pomešajte s maslacem. Dodajte ga šniclama, jelima s povrćem i varivima.

Marinirajte unapred

Uvaljajte meso u marinadu pre zamrzavanja, tako će bolje upiti ukuse, a vi ćete uštedeti na vremenu.

Pečena jaja

Da biste brže ispekli jaja u tiganju, na tiganj stavite poklopac - para će skuvati jaje, pa će za pečenje trebati manje vremena.

Save

Tagovi

Komentari (1)

Master

11.07.2016 05:14

U moje vreme tamjan se koristio u crkvi. A timjan (thyme) je majcina dusica. Nije tesko nauciti engleski, stvarno vam kazem