Trikovi slavnih kuvara


Profimedia.rs
Ipak, neke su dovoljno sitne da ih podele sa običnim ljudima, koji u kuhinji borave da bi pripremili zalogaje i napunili stomake.
Dakle, šta nam poručuju veliki kuvari.
Beli luk
Kako biste očistili veću količinu belog luka, Gordon Remzi otkriva jednostavan trik - dve posude. U jednu stavite beli luk, poklopite je drugom posudom, te obe snažno protresite. Na taj način ljuska će samo otpasti s luka.
Staklasti luk
Kako biste brže prodinstali luk za variva i umake, naseckajte ga, pa pospite sodom bikarbonom i šećerom.
Začinite maslac
Sveže začine, kao što je majčina dušica, pomešajte s maslacem. Dodajte ga šniclama, jelima s povrćem i varivima.
Marinirajte unapred
Uvaljajte meso u marinadu pre zamrzavanja, tako će bolje upiti ukuse, a vi ćete uštedeti na vremenu.
Pečena jaja
Da biste brže ispekli jaja u tiganju, na tiganj stavite poklopac - para će skuvati jaje, pa će za pečenje trebati manje vremena.
Komentari (1)
Master
11.07.2016 05:14
U moje vreme tamjan se koristio u crkvi. A timjan (thyme) je majcina dusica. Nije tesko nauciti engleski, stvarno vam kazem