Mazinjaninovi na okupu
promo
Mazinjaninovi na okupu
Mazinjaninovi na okupu, Foto: promo

 

Dok je nekima 2015. bila godina poslovnih uspeha, dobrog zdravlja, novih ljubavi, za porodicu Mazinjanin je bila godina radosti, i to trostruke, jer su u septembru postali ponosni roditelji tri devojčice - Milane, Milke i Mateje. Trojke su upotpunile njihovu porodičnu sreću jer Mazinjaninovi inače već imaju dvogodišnju ćerku Miljanu. I dok tata, kao i većina očeva, voli ćere, mama ne isključuje mogućnost da „pojure“ i jednog sina. U braku su skoro pet godina, a zanimljivo je da su se zabavljali svega 18 dana.

I Miljana brine o sestricama
I Miljana brine o sestricama, Foto: promo

 

- Deca su naš najveći blagoslov. Oba puta sam zbog zdravstvenih problema zatrudnela vantelasnom oplodnjom. U drugom mesecu smo mislili da nosim dvojajčane blizance, a onda smo u trećem mesecu saznali da čekamo trojke. Bila sam u šoku, nisam mogla da se naviknem dok ih nisam donela na svet - priča ova ponosna mama.


Prvo je rođena Mateja, koja je ujedno bila i najmanja, pa Milka i na kraju Milana, koja je kao najveća dala prednost sestrama. Sve su težile oko kilogram i po.


- Sve tri su bile u inkubatoru da bi dobile u težini. Oko mesec dana su provele u bolnici, s tim da je Milana izašla nedelju dana pre jednojajčanih bliznakinja. Jedna od njih je bila na intenzivnoj nezi, imala je infekciju, davali su joj transfuziju, ali joj je posle pet dana bilo bolje i prebačena je neonatologiju. Bilo mi je teško gledati ta mala bića na infuziji, kiseoniku... - priseća se Marijana.


Za dve nedelje ove devojčice napuniće četiri meseca, a prvobitan strah da li će trudnoća, porođaj i dani provedeni u bolnici zbog male težine proći kako treba, zamenile su slatke muke oko hranjenja, pesvlačenja i uspavljivanja. Pitali smo Marijanu kako sve postiže.

Kuća puna radosti
Kuća puna radosti, Foto: promo


- Sve se može, samo što kad imate tri bebe radite sve brže nego kada imate jednu. Suprug trenutno koristi odmor, pa pomaže, inače nije dobio nikakvo odsustvo, a uskaču i bake oko kupanja. Tu je i starija ćerka Miljana, koja me obavesti kad beba plače. Teško je, ali zapostaviš sebe jer su one najbitnije. Desilo mi se dva puta da sam ostala sama s njima i preživeli smo. Uglavnom hranim dve, dok treća spava. Mada, mogu da se pohvalim da su dobre. Bude, naravno, plakanja, ali ih pustim da otplaču malo. Jednu po jednu presvlačim, one se, naravno, bune, ali je to normalno. Uglavnom ja o tome brinem jer su svima male i beže od presvlačenja - iskrena je ova hrabra mama.

 

Ona otkriva da joj je najteže to što kad imate tri bebe - nema spavanja jer se „ko navijene“ naizmenično bude jedna za drugom, a dešavalo se i da zaplaču sve u isto vreme. S druge strane, svega dva puta se desilo da su sve tri spavale po pet sati, ali priznaje da su to najslađe muke.

Svega dva puta se desilo da su sve tri spavale po pet sati
Svega dva puta se desilo da su sve tri spavale po pet sati, Foto: promo

 

Mesečno potroše 600 pelena

Iako je imati četvoro dece blagoslov, činjenica je da je u Srbiji teško odgajati i jedno dete. Mazinjaninovi žive od jedne plate vatrogasca. Samo otac Matija radi, a treba kupiti ishranu za bebe, obući četvoro dece, a Mazinjaninovi mesečno potroše minimum 600 pelena, a često i više. - Jako je teško, da se ne lažemo, podići četvoro dece u našoj zemlji. Mi se nekako snalazimo i s jednom platom, dobili smo pomoć opštine, a i neke robne kuće su pomogle. Još uvek nismo obezbedili auto za nas šestoro jer nam finansijske mogućnosti ne dozvoljavaju - završava Marijana.

 

Milica, Momčilo i Marija
Milica, Momčilo i Marija , Foto: promo

 

Dva para trojki u istoj godini!

Prvi put posle 15 godina na teritoriji opštine Inđija rođena su dva para trojki u istoj godini! Maja i Miodrag Lacković iz Krčedina ponosni su roditelji desetomesečnih beba Milice, Momčila i Marije.

Komentari (4)

ana

05.01.2016 09:44

I svi na M :) Sve najbolje vama i vašoj deci! Divno je čitati ovakve vesti!

Ana

05.01.2016 09:54

Ljudi su u zabludi da se neki parovi odlučuju samo na jedno dete . U Pancevu u istoj zgradi postoje dve porodice od kojih u jednoj imaju petoro dece , a u drugoj je cetvrto na putu . Vidim nista im ne fali , nigde bez dece ne idu sto je za pohvalu i svaka čast tim porodicama , pogotovo majkama !

deled

05.01.2016 10:16

Gde je tu država da pomogne ovim porodicama. Političari se bore za nezarađeno i otimačinu a ne obraćaju pažnju na natalitet-idioti! Ja znam kako je to teško odgajiti četvoro dece jer ja sam ih odgajio. Svaka čast tim porodicama, ima boga pomoćiće vam neko!

luter

05.01.2016 13:28

Dragi sugradjani kapa do zemlje! Mi imamo dve cerke sa istom razlikom i ponekad je jako tesko (slatke muke) Puno pozdrava za Mazinjane i neka su nam zivi i zdravi .