Tuga: Izvlače telo dečaka
Vladimir Živojinović
Tuga: Izvlače telo dečaka

Vladimir Živojinović

Tuga: Izvlače telo dečaka , Foto: Vladimir Živojinović

 

Požarevačka policija uhapsila je dve osobe zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, u slučaju utapanja dva dečaka na Srebrnom jezeru, saopšteno je danas.

Uhapšeni su D.S. (64) i M.S. (63) iz Niša i njima je odredjeno zadržavanje.

Pedaline iznajmljivali penzioneri iz Niša!

Supružnici D.S. i M.S. iz Niša izdavali su pedaline na Srebrnom jezeru protekle četiri godine.

- Poznajem ih kao veoma fine ljude. Znam da su penzioneri i da imaju vikendicu u selu Zatonje i da su preko leta tu na jezeru a da su preko zime u Nišu. Imali su valjda pet pedalina, crveno belih kao bubamare, kaže Zoran Šćekić vlasnik etno restorana Gurman na Srebrnom jezeru.

Oni se terete da su iznajmili pedalinu bez sigurnosnih pojaseva trinaestogodišnjaku i četrnaestogodišnjaku koji su se udavili u Srebrnom jezeru.

Njima je po, nalogu nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati.

Danas su, takođe, privedeni i direktor i jedan nastavnik škole koju su dečaci pohađali.

Komentari (9)

Ja

13.09.2016 15:00

A odgovornost direktora koji je pustio decu na pedaline???

Alex

13.09.2016 16:24

@Ja - Ovi ljudi su uhapšeni da bi se zadovoljila javnost, inače su oni najmanje krivi, a problem ostaje nerešen. U lancu odgovornosti oni su poslednji.

Realno

13.09.2016 15:11

Kolika je krivica na ljudima koji su izdavali pedaline,10 puta veca je krivica,tj odgovornost drzavnih organa i inspekcije koja je morala da utvrdi tu neregularnost,gde niko nedaje prsluke uz pedaline,to traje decenijama.Na svim drugim lokacijama gde izdaju pedaline niko nedaje prsluke,tako da je MORALO NESTO DA SE DESI,da bi se podigla galama,PORED NJIH UHAPSITI I INSPEKTORE KOJI SU NADLEZNI ZA KONTROLU,jer da su oni radili savesno posao i nekog kaznili zbog toga ,do ovoga ne bi ni doslo..TUGA

i?????????

13.09.2016 15:55

Sutra ce biti pusteni.......I tako sve u krug.Saucesce porodici.

gandra66

13.09.2016 16:11

A trener. Nije prvi put da trenere ne zanim sta im deca rade. Da li trener ima adekvatnu zavrsenu skolu za rad sa decom, to je posebno pitanje za inspekciju. On je najveci krivac

mila

13.09.2016 20:35

U lancu odgovornosti dolazimo do zaključka da niko nije radio svoj posao kako treba, jer da su deca naučila da plivaju, da su direktor i trener nadgledali decu, da su osobe koje rade sa pedalinama vodili više računa o bezbednosti dece i koristili prsluke, da su nadležni organi iz opštine Veliko Gradište izlazili na teren i vršili kontrolu, odnosno da su svi pokazali više odgovornosti, možda ne bi došlo do ove tragedije.

Alex

13.09.2016 21:26

@mila - Upravo tako, zato sam i rekla lanac odgovornosti. Ne bih nikoga da okrivljujem, ali zašto deca koja nisu baš mala ipak je to osmi razred, skaču sa pedaline na pedalinu pritom ne znaju da plivaju. Prsluci na pedalinama da, ali na ovim sa toboganom prsluk ne ide. Zašto deci bez pratnje, pedalina. Zašto inspekcija ne kontroliše kome se izdaju pedaline. Direktori, profesori, treneri, vaspitači šta rade i gde gledaju kad su im poverena na čuvanje tolika deca. Lanac je dug, rešenja nema..krivi su svi.

Petar

14.09.2016 07:51

Isti scenario kao u slucaju pozara u Kontrastu u Novom Sadu. Pohapsice i okriviti najslabije karike u lancu, koji su najmanje krivi jer javnost treba zadovoljiti, pa makar i bez dokazane krivice. Inspektori nece odgovarati ni pod tackom razno!

Jasna

14.09.2016 14:20

Mimo cele ove strahote, zanima me zasto medicisnko osoblje na terenu nosi papuce i klompe? Zar nije normalnije da nose patike ili kakvu adekvatniju obucu za rad na terenu? Ne znam ni zasto u ustanovama nose papuce u kojima je teze hodati umesto lagane anatomske patike, ali tu i hajde, no na terenu je nenormalno da po obali, zemlji i kojecemu zene idu u papucama i rizikuju da padnu.