Policijski automobil preprečio put  Slavkoviću i njegovom drugu
Alo!
Policijski automobil preprečio put  Slavkoviću i njegovom drugu
Policijski automobil preprečio put Slavkoviću i njegovom drugu, Foto: Alo!

 

Slavković je uslikan kako u Vrnjačkoj Banji gura svog prijatelja u invalidskim kolicima koja ne mogu da prođu od policijskog automobila nepropisno parkiranog. Nakon što je slika objavljena u medijima, on je retroaktivno dobio dve prijave koje su potom zamanjene zatvorom!
Iako su uhvaćeni u prekršaju, kraljevački prekršajni sud je osudio Slavkovića! I to za nešto što, kako tvrdi, nije učinio.

 

Odgovori na čekanju

Redakcija „Alo!“ se ovim povodom obratila MUP-u i zatražila odgovore na pitanja da li je preduzeto nešto u vezi sa tvrdnjama Bobana Slavkovića i pretnji koje su mu upućivali policajci. Odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja našeg lista.

- Na moju kućnu adresu su stigla rešenja za zamenu novčanih kazni za kaznu zatvora, i to dva puta po pet dana, a pri tom nijednog trenutka nisam bio pozvan da dam bilo kakvu izjavu u vezi sa navedenim događajima, niti je izgleda bilo bitno da nadležni čuju drugu stranu priče, to jest mene i mog druga kog sam vozio u kolicima. Policajci revoltirani tekstom koji ste objavili opet su pokazali da su nedodirljivi i da njihova bahatost nema kraja. Na taj njihov putu ne može niko da im stane, čak ni zakon - rekao je Slavković za naš list.


On navodi da mu je posle objavljivanja fotografije policijski inspektor u više navrata pretio i da mu je policija dolazila na radno mesto u Osnovnu školu „Popinski borci“, gde je zaposlen da brine o bezbednosti najmlađih.


- Pretnje su se svodile na to da ću zažaliti zbog tog članka i da će me proganjati dok sam živ. O tome sam obavestio unutrašnju kontrolu MUP-a, ali ništa nije urađeno. Ali zato je saobraćajna policija u Vrnjačkoj Banji meni i mom drugu u invalidskim kolicima retroaktivno napisala nekoliko saobraćajnih kazni zbog kojih je trebalo ja da idem u zatvor - rekao je Boban.


On i danas tvrdi da se na fotografiji vidi kako gura svog druga i da su uredno prešli ulicu na pešačkom prelazu.


- Meni je napisana prijava da se nisam kretao trotoarom gurajući invalida u kolicima, iako na toj strani uopšte ne postoji trotoar?! Da stvar bude još gora, iste prijave je dobio i moj drug Branko, koji je invalid i kog sam gurao u kolicima - ispričao je Slavković.

Komentari (12)

Prljavi policajac

23.01.2016 10:03

Zbog takvih policajaca me je sramota što sam uopšte u bilo kakvoj vezi sa policijom. Pre 6 godina su nas iz Ministarstva odbrane naterali (bez pitanja) u Sektor za vanredne situacije, odnosno MUP Republike Srbije. Sada su veliku većinu spremili u ovih 1400 za odstrel. Starešinski kadar bruka živa. Pojma nemaju o bilo čemu vezanom za posao, a stranački svi uštekani i postavljeni na rukovodeća mesta. Najbolji su pred otkazom, u stvari čisti, znalci, stranački neaktivni - profesionalci. Sramota !

Marko

23.01.2016 13:04

@Prljavi policajac - Nije tačno, priča je tendenciozna. Policijsko vozilo je zaustavljeno na zebri / ostrvu /a ne pešačkom prelazu, našta ima pravo. Istina, nije baš celom dužinom vozila. Iza policijskog vozila vidi se i drugo vozilo koje je najverovatnije na zebri /ostrvu /.

zakon

23.01.2016 12:54

U normalnim zemlja policija pomaze invalidima.Kod nas im se blokira prolaz jel gospoda otisla na burek ili pecenje pa moze da se parkira gde hoce.E pitao bi ih a i ministra dali policija u Nemackoj ide uniformisana na ruckove po kafanama i kafenisanje za vreme radnog vremena.Ustvari cemu oni sluze sem da zive na teret drzave i naroda pogotovu u malim sredinama kao sto je Banja al stizu reforme 6 policajaca za celu Banju je dovoljno.

Ja I samo ja

23.01.2016 14:55

Sram vas bilo ali kad tad, sve se vrača sve se plača.

nista cudno

23.01.2016 22:16

@Ja I samo ja - sto se mnogi policajci ubijaju, Nasa vlast sve Uredila, pre svega min Dr Stefanovic, STRASNOOOOOOOOO, Vucicu, sta imas da kazes

srbija

23.01.2016 15:28

Redakciji lista ALO: Mozda bi odgovor stigao na postavljena pitanja kada biste ih postavili ministru dr Stefanovicu?

Ja

23.01.2016 15:57

Na slici se jasno vide dva šarlatana u želji da naprave dobru šalu i time bace ljagu na policiju. Čak šta više,vide im se i osmesi na licima a uz sve to i ovaj u kolicima nije nikakav invalid vec je imao gips jer je polomio nogu. Ali fotografija je čudo i jednom puštena laž se teško poništava. Poznajem ljude!!

Dragan

23.01.2016 16:37

@Ja - A po tebi su trebali da placu dok su se slikali. Izgeda da poznajes i bahate policajce cim ih branis. Da se policija nepropisno parkirala uopste ne sumljam, jer oni misle da zakon vazi samo za druge. Mnogo je bitnija cinjenica sto se ti policajci bave ismisljanjem prekrsaja i zastrasivanjem, a to ih diskvalifikuje da se bave policajskim poslom. Posao za nadlezne svakako, a u istragu ukljuciti i sudiju koji sudio slucaj.

Kraljevo

23.01.2016 16:03

Ova dvojica su od ranije poznata policiji, zbog raznoraznih prekrsaja. Ovo su namerno slikali da bi se osvetili saobracajnom policajcu koji ih je pre mesec dana uhvatio u voznji u alkoholisanom stanju

Lena

23.01.2016 21:17

@Kraljevo - Da,ali gospoda je ipak parkirana na pesackom prelazu.Kako to objasnjavas? Moze im se,tako ja shvatam kao gradjanin.a meni i drugima bi kaznu zalepili.

kojo

23.01.2016 23:51

Ova dvojica se igraju i sprdaju sa policijom i na taj nacin bacaju ljagu na OSi (osobe sa invaliditetom)Zbog ovih i ovakvih koji ne znaju sta su invalidska kolica jer je u njima samo privremeno zbog Gipsa na nozi i to je za njega privilegija jer bi trebao da ide sa stakama a ne da zasedne u Invalidska kolica. Cinjenica je da u Kraljevu i Banji nema postovanja stvarnih OSI ( osoba sa invaliditetom ) Trenutno je na Kraljevackoj televiziji reklama da nesavesni ne parkiraju na obelezenim OSI.

dejan

24.01.2016 23:39

eto,objavljuje se sve i svašta,kažete dobra policija,meni su nanete teške telesne povrede (po policajcu koji vodi slučaj,pokušaj ubistva) razbili mi glavu na tri mesta,hteli da me kolju (isečen sam),a na kraju iživljavanja i zapaljen u mom stanu u BG-u,bio u bolnici a oni još nisu ni uhapšeni a ni niko ni od medija da mi pomogne i da tako nešto objavi da i ja pitam stefanovića kako to a prošlo je skoro 3 meseca