Veknice kifle sa mesom (VIDEO)


Bakina kuhinja
Potrebno je:
500 gr. brašna
30 gr kvasca
300 gr ml. mesa
1 paprika sveža
1 glavica luka
so, biber
250 ml. jogurta
3 jaja
1 kašika šećera
50 ml ulja
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mleka i šećera dodati 2 jaja i izmutiti žicom, dodati ostatak jogurta, brašno, so i zamesiti srednje tvrdo glatko testo.
Ostaviti na toplom da poraste.
Na ulju propržiti glavicu luka, dodati seckanu papriku i na kraju mleveno meso, biber i so. Naraslo testo razviti za pola santimetra seći veće trouglove i stavljati po jednu kašiku fila.
Uvijati kifle i slagati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Kifle razmaknuti jedne od drugih. Premazati žumancetom i po želji posuti semenkama i krupnom solju.
Ostaviti kifle da porastu 10-15 min. pa ih peći na 200 stepeni C oko 25 min. Dovoljno su velike - jedna kifla jedan obrok.
Komentari (1)
Сале
08.10.2017 15:41
Лепе ли су,још уз јогурт....