VAKCINISALI 600 BEBA VODOM! U Narodnom frontu bebe dobile fiziološki rastvor umesto BSŽ cepiva
Foto: Alo/Tanjug

Umesto BSŽ vakcine, 600 beba u GAK „Narodni front“ u Beogradu dobilo je fiziološki rastvor! Ovo je juče otkrila novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić. Ona je, naime, održala vanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je osim ove zabrinjavajuće informacije otkrila i da je za sve kriva medicinska sestra koja radi u ovoj bolnici.

- Deca nisu ugrožena jer će vakcinu primiti u narednom periodu, BSŽ se dobija do 12 meseci. Grešku je napravila medicinska sestra, a direktor GAK „Narodni front“ Željko Miković ponudio je ostavku, ali ona nije prihvaćena. Određena su tri lekara koja će se pobrinuti da vakcinacija protekne kako treba - istakla je ministarka.

VAKCINISALI 600 BEBA VODOM! U Narodnom frontu bebe dobile fiziološki rastvor umesto BSŽ cepiva

Foto: Alo/Tanjug

 

Do zaključenja ovog broja direktor Miković nije odgovarao na pozive Alo!, ali su se iz ove zdravstvene ustanove oglasili saopštenjem da će BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biti sprovedena prema rasporedu (datum i vreme) koji će roditelji dobiti iz kol-centra Klinike u narednim danima, kao i da su fiziološki rastvor primale bebe od 16. septembra do 10. oktobra ove godine.

Predsednik udruženja pedijatara Srbije Georgios Konstantinidis rekao je za Alo! da kalendar vakcinacije postoji s razlogom i da se BSŽ vakcina dobija prvog dana po rođenju, ali da bebe nisu ugrožene.

- Najvažnije je da zdravlje beba nije ugroženo, one vakcinu mogu dobiti i kasnije i od tog trenutka kad je dobiju imaće zaštitu - naglasio je Konstantinidis.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading