"DRUŠTVENE MREŽE SU KANALIZACIJA DRUŠTVA" Psihilog Snežana Repac otkriva zašto je virtuelni svet opasan
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

- Oni su pod hormonskom burom, mnogi od njih imaju i manifestacije besa što je normalno u tom periodu. Samo što mi te nagone u realnom svetu suzbijamo vaspitanjem i socijalizacijom, dok u virtuelnom svetu vlada potpuna anarhija - saopštila je Snežana Repac.

- Sve to se prenosi na taj teren gde nema pravila. Te mreže su kanalizacija društva, jer je tamo moguće nešto što je nezamislivo u realnom životu. Problem su ona deca koja gube kontakt sa realnošću. Zbog toga se slažem sa ministarkom da bi trebalo ukinuti društvene mreže na neko vreme, kako bi deca imala svest o tome da profil na Tik toku ne mora da se ima po svaku cenu i bez ikakvog odsustva kritike. Razlozi za bizarne objave u kojima se hvali K. K. i slično mogu biti različiti.- objasnila je ona i dodala:

- Kako bi se skrenula pažnja na sebe, negiranje stvarnosti kao psihološki momenat prevazilaženja krize... Takođe, u vezi s tim što je profil koji podržava K. K. popularan među mladima mora se ispitati i ko su oni koji su ga zapratili.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading