svinja
Foto: Alo/Shutterstock

U nastavku je tekst demantija

Molim vas da na osnovu Zakona o informisanju objavite sledeći demanti u celini.  

U tekstu "N1 u selu Jabuka – svinjska afrička kuga ispraznila obore, Ministarstvo ćuti", kao i u TV prilogu identične sadržine, iznete su netačne i paušalne informacije.  

S obzirom da je u Vašim prilozima iznet niz i vise puta ponovljenih neistina, nije reč o slučajnom i profesionalnom propustu već o svesnom i ne objektivnom informisanju o radu Ministarstva poljoprivrede.  

Želimo da verujemo da vam je objektivno i profesionalno izveštavanje važno, jer nama jeste, i trudimo se da javnost Srbije bude ispravno i blagovremeno informisana o svim ključnim pitanjima iz domena našeg rada.  

Rad Ministarstva je transparentan. O svim merama koje se sprovede, poljoprivrednici a i javnost su na vreme i adekvatno obavešteni. Informacije se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva, društvenim mrežama i medijima.   

O problemu afričke kuge, koja nije problem samo u Srbiji nego i regionu i pojedinim državama EU, Ministarstvo redovno obaveštava javnost i poljoprivrednike putem sajta Ministarstva, i preko društvenih mreža. N1 je, međutim, u svom TV prilogu u više navrata tvrdio da nije bilo informacija. Navod da Ministarstvo krije informacije je namera da se javnosti plasiraju netačne i zlonamerne informacije.   

Vaše tvrdnje o “prećutkivanju” možete pročitati ovde: http://www.minpolj.gov.rs/izvrseno-290-000-aktivnih-nadzora-zbog-africke-kuge-svinja/  

Informacije o afričkoj kugi i merama koje se preduzimaju, između ostalog, možete pročitati ovde. 
http://www.minpolj.gov.rs/apel-vlasnicima-da-prijave-svaku-promenu-zdravstvenog-stanja-svinja/  

Takođe, napominjemo da je direktor Uprave za veterinu Miloš Petrović u nekoliko navrata gostovao na televizijskim stanicama samo u prethodnoj nedelji uključujući programe koji su namenjeni poljoprivrednicima.  

Svakako Vaše je pravo da se dešavanjima u poljoprivredi bavite bez početnog infomisanja na sajtu Ministarstva, ali u Vašem prilogu i tekstu iznete su i netačne informacije koje nisu u kategoriji profesionalnog propusta.  

Vaša novinarka u prilogu tvrdi da nije dobila odgovore Ministarstva.   

Pitanja smo dobili tek danas u 11.26, nakon što je objavljen sporni prilog.  

U nameri da i Vi i Vaši gledaoci budete ispravno informisani, pitanja o svim aktivnostima možete poslati na naš mejl.  

Potrebno je samo da ih pošaljete na vreme i u skladu sa dobrom profesionalnom praksom pre objavljivanja izveštaja. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading