nevreme
Foto: Printscreen/Foto: Alo/ilustracija/Printscreen

Snažan vetar je čupao stabla, obarao bandere i nosio krovove, dok je ogromna količina padavina za kratko vreme napravila haos u pojedinim delovima prestonice, gde je kiša lila kao iz kabla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Oštećeni su brojni objekti infrastrukture, pre svega veliki broj trafostanica distribucije, kao i trafostanica snage 35 kilovata, posebno teritorije Čukarice, Bežanijske kose i Novog Beograda.

U saobraćaju su takođe bili problemi zbog pada krova na Starom novosadskom putu, pa je saobraćaj bio preusmeren dok su ekipe radile na otklanjanju problema. Takođe, deo krovne konstrukcije i fasada u Ulici Milana Uzelca takođe su oštećeni tokom nevremena.

Osim toga, Terazijski tunel i Autokomanda su bili poplavljeni, što je dodatno otežalo situaciju. Tokom nevremena, palo je i drvo na automobil vozača.

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Slično će biti i u Beogradu, gde se očekuje pretežno oblačno i sveže vreme, s povremenom kišom, a posle podne će biti mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Temperature će se kretati od oko 17°C najniže do oko 24°C najviše.

Preporučuje se građanima da budu oprezni i prate uputstva nadležnih službi kako bi se smanjili potencijalni rizici tokom nepogoda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading