POČINJE PRIJAVA ZA SEPTEMBARSKI UPISNI ROK Na ovim fakultetima ima najviše mesta
Foto: Shutterstock/BalkansCat

Na Univerzitetu u Beogradu ostala su slobodna 3.742 mesta. Profesor dr Dejan Filipović, prorektor za nastavu Beogradskog univerziteta, navodi da su od ukupnog broja na budžetu ostala 1.893 mesta, a 1.849 indeksa ostalo je za akademce koji plaćaju školovanje.

Na pojedinim visokoškolskim ustanovama, kako u Beogradu, tako i u drugim univerzitetskim centrima, ostalo je dosta mesta. Skoro da su prazni smerovi koju školuju nastavnički kadar, pa tako svršeni srednjokolci koji žele da se bave ovim plemenitim pozivom, u drugom upisnom roku mogu da konkurišu na smerovima na kojima se školuju nastavnici fizike, matematike, srpskog jezika i književnosti, istorije (na ovom smeru na Filozofskom fakultetu ima 54 slobodna mesta), ali mesta ima i na učiteljskim fakultetima.

Mnogo slobodnih indeksa ostalo je i na fakultetima koji školuju agronome, inženjere šumarstva, stručnjake za rudarstvo i hidrologiju.

Tako na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu ima 165 slobodnih mesta, na Tehnološko-metalurškom 160, na Šumarskom 125, dok je na Poljoprivrednom ostalo 325 mesta.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading