menza studentska
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković

Pravo na povoljniju ishranu u menzama imaju svi studenti koji su upisali tekuću školsku godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova u Srbiji kako bi lakše "pregrmeli" finansijski zahtevno studiranje. Međutim, čak i oni koji nisu više na studijama rado se prisete ovih obroka. 
 

Studenti su uglavnom zadovoljni, čak i oni koji dolaze iz drugih mesta pa se tako kroz studentski restoran prvi put upoznaju sa srpskom kuhinjom. Ekipa ALO! odlučila je da proveri da li zaista možemo biti siti od ručka koji košta 120 dinara, i zato vas danas vodimo u Studensku menzu u čuvenom Studenjaku - da se u to uverimo zajedno.

menza studentska

Alo!/Vladimir Marković

 

Stali smo u red, dobili žeton za pripor i gozba je mogla da počne. 

Iako nismo vegani, bili smo prijatno iznenađeni izborom glavnih jela, jer se tamo mnoglo naći i posnih specijaliteta, obzirom da je sreda mnogi studenti preferiraju posni jelovnik. 
 

Pljeskavica, podvarak, bareni krompir, pasulj sa kobasicom, riba, pohovana piletina, našli su se na meniju glavih jela. 
 

Naš izbor bila je čorba sa povrćem, a studenti su nam šapnuli da im je paradajz čorba petkom, omiljena! Zatim smo se odlučili za  pohovanu piletinu sa susamom, pomfrit kao i bareno mix povrće.

menza studentska

Alo!/Vladimir Marković

 

 

Kupus salata i paradajz bili su u ponudi uz ručak . Gde je ručak, tu je i dezert koji je bio nešto raznovrsniji  pa smo mogli da biramo između voća (banane i jabuke)  ili čokoladica raznih vrsta. 


Sve je bilo sveže spremljeno, toplo i ukusno, pa su se neki od nas duhom vratili u studenteske dane dok je neke ukus hrane podsetio na domaću kuhinju i porodične ručkove. 

menza studentska

Alo!/Vladimir Marković

 

Studenti se rangiraju na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i na osnovu socijalno-ekonomskog statusa porodice. Za budžetske korisnike, sva tri obroka u studentskim restoranima koštaju 266 dinara dnevno – ručak 120, doručak 56, a večera 90 dinara.

Nama ručak u Studentskom gradu dopao, a da li vi pamtite studenske dane i koje jelo po vama nikako nije smelo da se propusti?

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading