sneg
Foto: Tanjug/Tanjug

U Srbiji je jutros u 7 sati najhladnije bilo na Kopaoniku, gde je izmereno minus 11 stepeni , na Crnom vrhu- 7, na Zlatiboru minus 6 stepeni.

BLOG UŽIVO:

 

13.31 - Sneg u Barajevu

Prvi sneg stigao je i u Barajevo, tačnije selo Baćevac u ovoj opštini na obodima Beograda.

13.29 - Pljuskovi snega počeli da padaju u Beogradu

Današnje padavine neće bitnije uticati na povećanje snega, uglavnom 1 do 5 cm u nižim i do 10 u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće veoma jak severozapadni vetar, u brdsko-planinskim predelima se očekuju snežna vejavica i mećava.

Maksimalna temperatura biće od 0°C na jugu do 4°C na severu i istoku Srbije, u Beogradu do 3°C.

U noći ka nedelji padavine će u većem delu Srbije prestati i razvedriće se, samo će slabog snega i dalje biti na istoku i jugoistoku.

 

10.49 - Najzavejanija deonica u Srbiji

Put preko Golije koji spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom od noćas je u prekidu. Deonica na Odvraćenici i ove zime jedna je od najrizičnijih u Srbiji.

10.25 - Na ovom putnim pravcima saobraćaj se odvija usporeno

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače, sa temperaturama oko nule sa kišom i susnežicom u nižim, i snegom na putevima u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U jugozapadnim, jugoistočnim i istočnim krajevima, a posebno na putevima u planinskim predelima zbog snežnih padavina i snega na putu saobraćaj se odvija usporeno, a upotreba zimskih guma i zimske opreme je obavezna.

10.20 - Situacija na području Ivanjice posle snežne oluje je pod kontrolom

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović izjavio je jutros za medije da su na području Ivanjice pale veće količine snega i da je bila snežna oluja praćena vetrom, ali situacija je sada pod kontrolom.

Prema njegovim rečima, snežni pokrivač u samom gradu Ivanjici je između 10 do 15 centimetara, dok je na planini Goliji debljina snežnog pokrivača oko 60 centimetara.

- Najviše problema je bilo na putnoj inferastrukturi što se tiče svih putnih pravaca. Na putni pravac kojim je trebalo da se transportuje pacijent na dijalizu poslata je mehanizacija, a na ostalim putnijm pravcima smo sačekali da se vreme stabilizuje i da padavine prestanu - rekao je Mitrović.

10.19 - Bez struje 300 korisnika u Brzeću, Batotu i delu Mitrovog Polja u Župi

Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati, dostigao je visinu od 38 centimetara. Na nekoliko dalekovoda u bruskoj i aleksandrovačkoj opštini sneg je prouzrokovao probleme u napajanju električnom energijom, zbog čega je bez struje još 300 korisnika u Brzeći, Batotu i delu Mitrovog Polja u Župi, prenosi RTS.

Na terenu su tri ekipe Elektrodistribucije. Do vrha Kopaonika prohodno je i iz pravca Jošaničke Banje i iz pravca Brusa, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading