Doček Novosađanina iz mirovne misije u Libanu
Foto: Printscreen/INSTAGRAM SERBIALIVE_NOVI SAD

Kontingent Vojske Srbije koji je od kraja juna ove godine bio angažovan u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu vratio se poslednjeg dana 2023. u Republiku Srbiju nakon uspešnog završetka angažovanja u misiji, a među njima je bio i jedan Novosađanin kojeg su sugrađani dočekali na originalni način.

Duž Ulice Hajduk Veljkova izašlo je nekoliko Novosađanina koji su upalili baklje u čast svog sugrađanina koji se vratio iz mirovne misije, a snimak dočaka postavljen je na Instagram stranici "Serbia Live - Novi Sad". 

Doček Novosađanina iz mirovne misije u Libanu

INSTAGRAM SERBIALIVE_NOVI SAD

 

Inače, u prethodnih šest meseci pripadnici ovog kontingenta, koji čine pešadijska četa iz sastava Prve brigade kopnene vojske i štabni oficiri, realizovali su zadatke u sektoru „Istok“ mirovne operacije u Libanu.
Njihovo angažovanje u složenim bezbednosnim uslovima ocenjeno je od strane pretpostavljenih starešina i komande misije kao izuzetno profesionalno i odgovorno, čime su na najbolji način opravdali ugled srpskog vojnika i reprezentovali Vojsku Srbije i našu zemlju u međunarodnom okruženju.

U zonu operacije upućen je novi kontingent Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci, kao i njihovi prethodnici, izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading