Danka Ilić
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Sve napetije! Devet dana traga se za Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je misteriozno nestala u selu Banjsko Polje dok se igrala s majkom i bratom, i još uvek nema ni traga ni glasa od nje! Nakon što se pojavio snimak iz Beča, sumnja se da je malecka tipovana duže vreme, da je oteta, a zatim preko graničnog prelaza na Đerdapu prebačena u Evropsku uniju!

Danka Ilić

Društvene mreže

 

Devojčica je nestala u utorak, 26. marta, oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere. U sve su bili uključeni i psi tragači.

Danka Ilić

Foto: Društvene mreže

 

Majka: Samo da mi se Danka vrati živa i zdrava!

Ivana, majka devojčice, poručila je za beogradske medije da samo želi da se njeno dete vrati kući.  

 - Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što pre pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga. Telefon je bio na veštačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti - kazala je Ivana za beogradske medije.

U sredu, 27. marta, pripadnici MUP-a, nakon 27 sati detaljnog čišćenja terena u potrazi za devojčicom, obustavili su dalju pretragu, ali je nastavljena istraga.

Poslednjih dana u letnjikovcu u Banjskom Polju, gde je nestala devojčica, bageri, policija i vatrogasci raščišćavaju dvorište, ali i oko njega. Bageri i brojni policajci izbacuju sve stvari iz dvorišta, ambara, seče se drveće i žbunje, a zasad nije poznato da li se na tom mestu nalazi trag koji bi mogao da dovede do Danke.

Ne znam gde mi je sin, nije sa nama!

 

Majka nesrećne devojčice osvrnula se za beogradske medije i na starijeg sina, koji se kobnog dana igrao sa svojom sestrom Dankom.

- Stariji sin nije sa nama i ne znamo gde je - istakla je majka Danke Ilić za beogradske medije. Zasad nije poznato gde se nalazi njihovo starije dete i ko ga je preuzeo.  

Kako saznajemo od našeg reportera s lica mesta, juče su na ulazu u naselje bili dve marice, dva policijska automobila i džip. Na plac na kojem je nestala Danka vatrogasci su doveli čoveka s ašovima, a inspektori su pregledali u sklopu procedure i podrum obližnje zgrade. Takođe, policija je razgovarala i sa meštanima.

Inače, Srbija, region, ali i Austrija podigli su se na noge nakon što je objavljen snimak na kojem se vide dve državljanke Rumunije sa devojčicom koja podseća na nestalu Danku. Na sajtu Interpola pod delom „žuti alarm“ raspisana je potraga za Dankom Ilić.  Istovremeno, austrijska policija traga za devojčicom i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Snimak je poslao naš čovek iz Beča, a tim povodom se oglasio i  MUP Srbije. Upućen je apel Srbima koji žive u Beču, kao i svim građanima koji vide snimak da se jave policiji ukoliko imaju bilo kakve informacije o detetu. MUP Srbije uz pomoć kolega iz Austrije intenzivno proverava da li je to Danka. Kako saznajemo, u Beču je saslušan muškarac koji je napravio snimak i poslao ga nadležnima.

Dragana Mirković

Foto: Alo/ilustracija

 

Velika žena: Dragana Mirković se uključila u potragu!

 

Poznata srpska pevačica Dragana Mirković koja živi u Beču uključila se aktivno u potragu za nesrećnom devojčicom. Mirkovićeva je apel postavljala na svim mogućim mrežama, a zatim je zajedno sa srpskim biznismenom dala svoj doprinos.

- Neke stvari i privatno radim, s jednim mojim prijateljem. Čak je uzet i detektiv. U dogovoru, naravno, sa mnom, jer vidi koliko je meni stalo, koliko brinem... Uzeo je privatnog detektiva da proba, da vidi gde, šta i kako. Mogu reći i ime, to je Dimi, poznati biznismen i naš kućni prijatelj već dugo godina. Stvarno se trudimo svi, maksimalno. Ja se iskreno nadam da će dete biti pronađeno, to je apsolutni prioritet, samo molim boga da sve bude kako treba. Vama, isto, kao novinarima, hvala što dajete značaja tome da se to što pre završi. Iskreno se nadam da će Austrija biti njena poslednja stanica pre nego što je vratimo kući - rekla je Mirkovićeva za beogradske medije

- Srpski državljanin koji živi u Beču video je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je sa srpskim vlastima i stupili su u kontakt s bečkom policijom. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage koja je u toku - istakla je policija.

Danka Ilić

Foto: Vladimir Marković

 

Takođe, navodi se da se za dve žene koje su bile sa devojčicom koja neodoljivo podseća na Danku traga uz pomoću foto-robota.

- Ukoliko se ispostavi da je dete kidnapovano, najverovatnije je već duže vreme tipovano. Proverava se informacija da li je dete kolima od Bora preko Brze Palanke i Kladova preko graničnog prelaza na Đeradapu prebačeno u rumunsku luku Drobeta-Turnu Severin. Reč je o putu dugom 150 kilometara, koji je mogao da trajao dva sata. Ako je bilo tako, dete se verovatno nalazilo u posebno napravljenom bunkeru u vozilu koje je prešlo granicu. S obzirom da je majka prijavila da je dete nestalo u dvorištu, potraga je najpre bila fokusirana na taj reon u Banjskom Polju - navodi izvor blizak Alo!  

Inače, velika prašina se podigla kada su beogradski mediji juče objavili da je navodno majka devojčice neposredno pre nestanka Danke pretraživala na internetu granični prelaz između Srbije i Rumunije (Kladovo - Turnu Severin). Takođe, navodno je pretraživala kolika je krivična odgovornost za određena krivična dela. Međutim, zvanična potvrda takve informacije ne postoji.

- Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena - kazala je ranije za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading