Alo logo
Foto: Alo/Alo

1. Dozvoljava se subjektivno preinačenje presude učinjeno podneskom od dana 23.11.2022. godine, tako što se kao trećetuženi označava Nenad Apostolović iz Beograda.

2. Utvrđuje se da je tuženi Dejan Novaković iz Beograda, odgovorni urednik elektronskog medija „ALO.RS”, objavljivanjem zabranjenih informacija u elektronskom mediju ”ALO.RS”, čiji je izdavač „Alo media system” doo Beograd - Stari grad, pod naslovom „ŠOK Dragan Đilas uslikan sa islamskim fanatikom, sumnjiv susret u Kraljevu nije tajan, šta se to sprema?” od 14.05.2021 .godine, povredio pravo na dostojanstvo ličnosti tužioca prvog reda i tužioca drugog reda.

3. Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca prvog reda Armina Ašimija iz Kraljeva i OBAVEZUJU tuženi „Alo media system” doo Beograd - Stari grad i Dejan Novaković iz Beograda da tužiocu prvog reda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 120.000,00 dinara, sve sa zakonskom zateznom kamatom počev od 03.03.2023. godine, kao dana presuđenja, do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

4. Odbija se tužbeni zahtev tužioca prvog reda Armina Ašimija iz Kraljeva u delu kojim je traženo da se obavežu tuženi „Alo media system” doo Beograd - Stari grad i Dejan Novaković iz Beograda da tužiocu prvog reda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda, preko dosuđenog iznosa, a do traženog iznosa od 200.000,00 dinara, solidarno isplate iznos od još 80.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja, do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude, KAO NEOSNOVAN.

5. Usvaja se tužbeni zahtev tužioca prvog reda Armina Ašimija iz Kraljeva i OBAVEZUJU tuženi „A10 media system” doo Beograd - Stari grad i Dejan Novaković iz Beograda da tužiocu prvog reda na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava na privatan život i lični zapis objavljivanjem fotografije tužioca prvog reda, solidarno isplate iznos od 80.000,00 dinara, sve sa zakonskom zateznom kamatom počev od 03.03.2023. godine, kao dana presuđenja, do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

6. Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca drugog reda Dragana Đilasa iz Beograda i OBAVEZUJU tuženi „Alo media s.vstem•• doo Beograd - Stari grad i Dejan Novaković iz Beograda da tužiocu drugog reda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 80.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 03.03.2023. godine, kao dana presuđenja, do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

7. Odbija se tužbeni zahtev tužioca drugog reda Dragana Đilasa iz Beograda u delu kojim je traženo da se obavežu tuženi „Alo media system” doo Beograd Stari grad i Dejan Novaković iz Beograda da tužiocu drugog reda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda, preko dosuđenog iznosa, a do traženog iznosa od 100.000,00 dinara, solidarno isplate iznos od još 20.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja, do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude, KAO NEOSNOVAN.

8. Obavezuje se trećetuženi Nenad Apostolović iz Beograda, odgovorni urednik elektronskog medija „ALO.RS”, da trajno ukloni fotografiju tužioca prvog reda Armina Ašimija iz Kraljeva, objavljenu u okviru teksta od 14.05.2021. godine u elektronskom mediju ”ALO.RS” pod naslovom „ŠOK Dragan Đilas uslikan sa islamskim fanatikom, sumnjiv susret u Kraljevu nije tajan, šta se to sprema?” a sve u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude, pod pretnjom plaćanja sudskih penala tužiocu prvog reda Arminu Ašimiju iz Kraljeva u iznosu od 10.000,00 dinara dnevno za svaki dan zadocnjenja.

9. Obavezuje se trećetuženi Nenad Apostolović iz Beograda, odgovorni urednik elektronskog medija „ALO.RS", da trajno ukloni tekst od

14.05.2021. godine, objavljen u elektronskom mediju ”ALO.RS” pod naslovom „ŠOK Dragan Đilas uslikan sa islamskim fanatikom, sumnjiv susret u Kraljevu nije tajan, šta se to sprema?” sadržine: ''Sa kim je to viđen Dragan Đilas?! Islamski fanatik Armin Ašimi, objavio je fotografiju sa Draganom Đilasom iz kafića ”Fleš” u Kraljevu uz komentar ”ja i Đilas”. Vrlo sumnjiv susret tajkuna, a još sumnjivijim osobama. Upitno je odakle Đilas poznaje Ašimija i da li je u pitanju sklapanje tajnih poslova.”, a sve u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude, pod pretnjom plaćanja sudskih penala tužiocu prvog reda Arminu Ašimiju iz Kraljeva i tužiocu drugog reda Draganu Đilasu iz Beogradau iznosu od po 10.000,00 dinara dnevno za svaki dan zadocnjenja.

10. Obavezuje se trećetuženi Nenad Apostolović iz Beograda, odgovorni urednik elektronskog medija „ALO.RS”, da objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, a najkasnije narednog dana od dana pravnosnažnosti presude u elektronskom izdanju medija „ALO.RS”, pod pretnjom plaćanja sudskih penala u iznosu od po 10.000,00 dinara dnevno tužiocu prvog reda i tužiocu drugog reda za svaki dan zadocnjenja, dok se ODBIJA zahtev tužilaca u preostalom delu kojim je traženo da se objavi presuda u celosti.

11. Obavezuju se tuženi da tužiocu solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 158.800,00 dinara, sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom počev od izvršnosti presude pa do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading