vreme
Foto: Alo/foto: Blic

Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 4 stepena po pojedinim kotlinama jugozapadne Srbije do 17 stepeni na jugu Banata, najviša od 25 do 28 stepeni Celzijusa.

RHMZ

RHMZ

 

 

U Beogradu sutra sunčano, toplo i vetrovito. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 14, najviša oko 28 stepeni Celzijusa. U Srbiji do srede pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama od 24 do 29 stepeni Celzijusa. U košavskom području biće i vetrovito sa umerenim i jakim istočnim i jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno dostizati udare olujne jačine. U sredu, 01. maja, u brdsko-planinskim, a od četvrtka, 02. maja, i u ostalim krajevima promenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz postepeni pad dnevne temperature.

 

Inače, RHMZ je juče izdao najavu u kojoj se navodi da ćemo do četvrtka imati košavu, a zatim nestabilno vreme uz manji pad temperature. 

- Danas relativno toplo sa najvišom dnevnnom temperaturom od 22 do 27 °S, a samo u Negotinskoj Krajini oko 19 °S. U većem delu pretežno sunčano i toplo, a prolazna umerena oblačnost sa istoka i jugoistoka Srbije preko centralnih predela širiće se ka zapadu sredinom dana i posle podne. U planinskim predelima retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše. Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području, gde se lokalno očekuju i udari olujne jačine.

RHMZ

RHMZ

 

 

- Prva lokalna (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska očekuje se sutra (01.05.) posle podne na zapadu i jugu Srbije, a krajem dana i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima. Od četvrtka (02.05.) nestabilnije vreme sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. Vetar će oslabiti, a temperatura će biti u postepenom manjem padu - stoji na sajtu RHMZ-a.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading