komšija
Foto: Alo/Shutterstock

Srbin, koji mesecima nije posećivao svoju vikendicu u kojoj inače često boravi, otkrio je da je bio i više nego zatečen kada je, konačno se uputivši na plac, tamo primetio nešto užasno.

Kako je objasnio u svojoj anonimnoj objavi na Reditu, bio je šokiran komšijinim potezom koji je bez pitanja iskopao njegovo dvorište, ubacio kanalizacionu cev pa potom zakopao zemlju u nadi da niko ništa neće primetiti. Međutim, to nije bilo sve.

- Imam vikendicu u kojoj boravim svako malo, ali zbog posla i obaveza ni blizu koliko bih želeo. Posle zatvaranja vode u avgustu prošle godine, danas dolazim prvi put na plac nakon devet meseci i nešto mi je čudno... Kad ono, prvi komšija je mrtav 'ladan ušao u moje dvorište iskopao kanal (koji je kasnije zatrpao) i postavio kanalizacionu cev iz svoje septičke jame kroz moj plac. Pritom je posekao tuju koja je stajala na placu preko 30 godina, posekao grane od bora u blizini 'trase kanala', oštetio ogradu i da stvar bude još gora, to sve prolazi na metar pored našeg bunara za vodu. Ja stvarno ne verujem kakve stvari ljudima padaju na pamet i šta sebi daju za pravo - napisao je šokirani korisnik Reddit-a koji je pitao druge Srbe da li ima osnova za tužbu i šta može od nje da očekuje.

 

 

Kako je svoje pitanje postavio u odeljku "Pravni saveti" tako je dobio neke pravne ali i laičke savete.

- Imate pravni osnov za podnošenje tužbe protiv komšije zbog neovlašćenog ulaska na Vaš posed, oštećenja imovine i potencijalnog ugrožavanja zdravlja postavljanjem kanalizacione cevi blizu bunara. Sve i najmanju sitnicu, promenu i štetu fotografišite što detaljnije, još bolje ako imate neku stariju sliku koja prikazuje stanje kako je bilo. Posle toga pravo advokatu - posavetovao ga je jedan pravnik.

Za njim su se javili laici koji su, osim kontaktiranja advokata imali neke "fiks" ideje.

- Ali prvo kopni i ti malo i pokidaj mu cevi. A onda i zabetoniraj baš taj isečeni deo. Jesam destruktivan od sabajle, ali znam kakvu muku mučiš. Moji kada su gradili kuću i bili mladi i glupi, nikom nisu znali da kažu ne. Đ***e od komšije došlo i pitalo ih da li sme malo da uđe u nas plac u smislu da napravi veću kuću. Moji umesto da kažu "ne" kažu "može" i eto, i danas sa terase imam divan pogled na njegov golubarnik", "Imao nemao, u svakom slučaju može da ti padne na pamet da hoćeš da kopaš baš tu gde je cev i da baciš par kolica betona, pa komšija neka pliva u fekalijama. A u međuvremenu probaj da se dogovoriš - pisali su mu oni.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading