Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

Do kraja dana pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na istoku i jugoistoku Srbije, u delovima Banata i donjeg Podunavlja, piše Đorđe Đurić u vremenskoj prognozi za Srbiju.

Snažan pljusak sa grmljavinom sa severa Banata, koji je doneo potop širem području Kikinde, sada se premešta prema srednjem delu Banata i zahvatiće šire područje Zrenjanina.

Pljuskovi sa grmljavinom iz donjeg Podunavlja i pograničnog dela sa Rumunijom premeštaće se ka Braničevskom okrugu i srednjem Pomoravlju.

Pljuskovi sa grmljavinom sa istoka Srbije premeštaće se ka jugoistoku zemlje, a sa jugoistoka Srbije prema južnim predelima Srbije.

Pored delova Banata i donjeg Podunavlja, lokalnih grmljavinskih oluja bilo je i na istoku i jugoistoku Srbije, ali i na širem području Leskovca.

Na Vaskrs će u svim predelima Srbije jutro biti vedro i sveže, u dolinama i kotlinama i sa maglom. Jutarnja temperatura biće od 5°C u kotlinama na jugu i jugoistoku do 13°C u Beogradu.

Tokom dana u svim predelima Srbije biće sunčano i osetno toplije vreme.

Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 27°C.

Vetar će biti slab, južni i jugoistočni.

Pred sam kraj dana i tokom večeri na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, zaključuje Đurić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

@alo_portal Danas je Veliki petak i većina pravoslavnih hrišćana farba jaja za Vaskrs #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #fyp #foryourpage #fypシ #fypシ゚viral #vaskrs ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading