Radovan Marković
Foto: Printscreen/Instagram

Njega zna cela Inđija, ali malo je onih koji znaju njegovu životnu priču i šta se krije iza dobrodušnog osmeha kojim svakodnevno pozdravlja ljude.

Raša je rođen sa cerebralnom paralizom. Majka mu je, kako je ranije ispričao za medije, umrla od leukemije kada je imao svega tri godine. Raša je zbog svog stanja prvo smešten u bolnicu, da bi potom brigu o njemu preuzeli baka Stevanija i deka Radovan, koji je napustio Nemačku da bi bio bliže unuku.

Radovan Marković

Instagram

 

Deka ga je, navodili su mediji, kada je imao šest godina odveo u manastir Ostrog. Treće noći boravka tamo, Raša je prohodao, a nedugo potom, on je i progovorio. Otežano, ali - progovorio.

Završio je specijalnu školu u Beogradu sa odličnim uspehom i izučio zanat pravljenja ključeva. Jedan period radio je kao majstor kod časovnicara koji ga je zavoleo i gurao ga kroz život. Medutim, ratne 1999. izgubio je baku, ali i posao jer je vlasnik radnje bio mobilisan i primoran da je zatvori.

Radovan Marković

Instagram

 

U Inđiji ga svi znaju kao "Raša ključar". On redovno posećuje crkve i manastire i kaže da se tako mnogo bolje oseća.

Iako je prošao mnoge teške situacije u životu, Raša je ipak uspeo da opstane u svom poslu. Vedar i uvek pun života, Raša poručuje da je najsrećniji kada pomaže drugima.

 

Jedina neostvarena želja mu je da poseti Jerusalim, a priča o ovom hrabrom čoveku, koji nije dozvolio preprekama da ga savladaju, objavljena je i na Instagram stranici "infoinđija".

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading