som riba
Profimedia
som riba

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Iz parka prirode “Ponjavica” kojim upravlja “Zelenilo” ribokradice su utekle pa ih traži policija, a som star između osam i devet godina, težak 56 kilograma i dug 206 centimetara – dokaz je koji je važno sačuvati za krivični postupak.

- Naša obaveza je da čuvamo dokaze. Pored ovog soma iza ribokradica ostalo je nekoliko štuka od od po nekoliko kilograma. U parku prirode “Ponjavica” naši čuvari su i na vodi i na kopnu. Ljudi su ih dobro prihvatili. Anonimne prijave koje dobijaju nisu retke. Uostalom, posle jedne od anonimnih prijava smo i zatekli soma i štuke koje su u bekstvu iza sebe ostavile ribokradice -kaže direktor "Zelenila" Danilo Bjelica.

Ponjavica je vodotok između Omoljice i Banatskog Brestovca. Već više od 20 godina je zaštićena kao park prirode, a od skoro je na upravljanje dodeljena JKP “Zelenilu”.

Komentari (1)

XXL

16.08.2017 09:42

Poznavajući naše pravosuđe (nekih 32.g.) kada počne proces rasprava će se prvo voditi da se utvrdi činjenično stanje da li je SOM - 'mrtav' ili 'uginuo'? Sve je to predmet rasprave jer - mož' da bidne al' ne mora da znači.