FAŠIZAM NA DELU Scene nasilje koje su najavljivali Đilas, Marinika i Jeremić se obistinjuju: Građani u strahu
Printscreen

 

U utorak kasno uveče u Novom Sadu došlo je do vandalskog razbijanja izloga na prostorijama Srpske napredne stranke u Bulevaru oslobođenja, a vandal je ni manje ni više nego Nikola Novaković, sin opozicione ikone Bore Novakovića, bivšeg gradonačelnika Novog Sada poznatog po brojnim malverzacijama, a sada prvog čoveka Narodne stranke Vuka Jeremića u Novom Sadu. Ovakav postupak nije iznenađujuć, s obzirom na to da je Jeremić poznat po svom bahatom ponašanju, pretnjama revanšizmom i nasiljem, kao i njegov stranački pajtos Novaković.

Iako je dvadesettrogodišnji nasilnik pobegao sa lica mesta, zahvaljujući brzoj reakciji policije nedugo nakon incidenta je utvrđeno da je reč o besramnom postupku opozicije predvođene Draganom Đilasom i Jeremićem kojim su još jednom pokazali da su najobičniji nasilnici i vandali.

FAŠIZAM NA DELU Scene nasilje koje su najavljivali Đilas, Marinika i Jeremić se obistinjuju: Građani u strahu

Printscreen

 

 

Ubrzo je u obližnjem ulazu pronađen mlađani Novaković kome je alko-testom u krvi utvrđeno 1,8 promila alkohola.

Ova događanja svedoče o tome da se predstavnici bivše vlasti ne libe da da rođenu decu koriste u svrhu propagiranja najgorih tekovina fašizma i sukoba sa političkim neistomišljenicima.

Povodom vandalskog napada oglasio se gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević.

- Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoja vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS-a. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima. Nažalost, potvrđuje se ono na šta smo upozoravali - da će se na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašnija krivična dela, sve što promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković i njima slične perjanice politike fašizma. Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno „pujda“ javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijenim prostorijama Srpske napredne stranke. Novi Sad ne zaslužuje da se ruši, lomi i uništava zbog nečije bolesne mržnje i nemogućnosti da se legalnim putem dođe na vlast - istakao je Vučević.

I analitičar Branko Radun zaključio je da u ovom vandalskom činu nije najbitniji počinilac, već oni koji su stvorili klimu da do toga dođe.

- Kod nas se stvara opasna klima koja huška ljude na nasilje. Kod nas se dešava duboka podela i pojedinci za svoje lične neuspehe traže krivce u političkim protivnicima. Ovo može biti uvod i u mnogo veće nasilje. Ako neko razbije staklo, ko kaže da sutra neko nekom neće razbiti glavu - kazao je Radun.

Mirković: Jeremiću, dođi da se testiraš na narkotike!

Ugledni estradni menadžer Saša Mirković u jednoj emisiji govorio je o konstantnim napadima Vuka Jeremića i njegovih istomišljenika koji Acu Lukasa nazivaju narkomanom.

- Evo ja ih sve pozivam da zajedno odemo da se testiramo. Pa da vidimo ko se drogira, a ko se ne drogira - kazao je Mirković.

Analitičarka Jelena Vukoičić istakla je da su ovakvi ispadi opozicije rezultat njihovih nagomilanih političkih frustracija.

- Problem je što se deo opozicije ponaša apsolutno neprihvatljivo, a njihovi ispadi su postali deo njihove političke borbe. Mi vidimo eskalaciju nasilničkog, primitivnog ponašanja. Ako se pred ovim budu zatvarale oči, mogli bismo da imamo i ozbiljnije nasilje. Politika ne sme da uključuje nasilje i ne sme da se toleriše da jedna marginalna skupina političkih gubitnika teroriše političke protivnike - zaključila je Vukoičićeva.

Bora Solunac poznat po raznim mahinacijama

Šira javnost je za bivšeg novosadskog gradonačelnika čula tek po izbijanju afere „Solun“ u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Tokom glasanja o Zakonu o radu decembra 2001. godine, neko je koristio njegovu poslaničku karticu dok je on bio na službenom putu u Solunu, nakon čega je dobio nadiman Bora Solunac.

Novaković je uhapšen septembra 2013. godine, i to zbog mahinacija sa građevinskim zemljištem na kojem je izgrađen hotel „Holidej in“ u Novom Sadu. Optužen je da je oštetio budžet Novog Sada za 1,3 miliona evra. Tada je dva meseca proveo u pritvoru, da bi ponovo bio uhapšen novembra 2014. godine. Tada je optužen da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada zloupotrebio službeni položaj i omogućio firmi „Borovica transport“, da pribavi četiri miliona evra.

Viši sud u Beogradu osudio ga je u januaru 2017. na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Danijel

30.09.2021 09:06

Ove ljude treba sprečiti i zaustaviti nasilje, sto bi nas narod strahovao zbog nasilnika!

Anica

30.09.2021 09:07

Opozicija je samo spremna za nerede, i očekuju neku podrsku gradjana pa ko normalan ce ovo podrzati!

Jovana

30.09.2021 10:25

Od njih se ništa drugo nije moglo ni očekivati.

Patriota

30.09.2021 10:46

Ljudi, kakav strah.Oni su kao ljuti kerovi, laju jer im je to sve znanje, pamet i hrabrost. Kada ih verbalno dirnete oni odmah cvile.

Petar

30.09.2021 10:53

Opozicija konstantno prikazuje nasilje!

Biljana

30.09.2021 11:15

Znaju o Vucicevom sinu da spinuju sve najgore, a o svom detetu nista.Cak ni da ga pristojno vaspitaju.

Мијо

30.09.2021 12:33

Опозиција је највећа срамота у овој земљи. Они су једни велики насилници и преваранти никада се више непоновило њихово време.