SRAMNO PONAŠANJE EVROPSKE UNIJE Stavili se u službu Šiptara, Srbi "dežurni krivci"
EPA

Tako bi se, u najkraćem, moglo opisati sramotno ponašanje administracije Evropske unije povodom anticivilizacijske zabrane patrijarhu Porfiriju, čak i da kroči na Kosovo i Metohiju, koju su izrekle vlasti u Prištini.

Kurti: Pitanje je dana kad ću srušiti barikade! ODGOVOR NARODA: PODIŽEMO NOVE! - Alo.rs

U svom saopštenju EU je ostala dosledna lepljenju etikete "dežurnog krivca" našem narodu u južnoj pokrajini, a vešto su izbegli da direktno osude Aljbina Kurtija zbog nečuvenog iživljavanja nad prvojerarhom SPC. Umesto toga, potrudili su se da izjednače odgovornosti "obeju strana" za eskalaciju, "osuđujući napad na Kfor i Euleks i kosovsku policiju". Pošto takozvana kosovska policija sigurno nije napadala samu sebe, proizlazi da su glavni krivci za tenzije - Srbi.

Tako smo dobili činovničku i iznuđenu notu u kojoj se apeluje da se "na Kosovu mora odmah i bezuslovno vratiti i garantovati nesmetana sloboda kretanja svih građana i zajednica, uključujući tu i verske vođe". Ponovo, dakle, simetrija - jer se rampi za partijarha srpskog pretpostavljaju barikade na severu koje je naš narod podigao jer se zasitio prištinskog terora.

Indirektno se svrstavajući na jednu stranu, dok bi trebalo da bude neutralna, EU je, uz osudu napada na Kfor i Euleks, pozvala na maksimalnu suzdržanost i hitnu akciju da bi se "bezuslovno deeskalirala situacija, što uključuje uzdržavanje od provokativnih radnji, pretnji ili zastrašivanja.

- Apelujemo na predsednika Vučića i premijera Kurtija da lično doprinesu političkom rešenju u cilju smirivanja tenzija i dogovora o daljem putu u interesu stabilnosti, bezbednosti i dobrobiti svih lokalnih zajednica, a EU aktivno podržava ove napore. Očekujemo da se Kosovo i Srbija vrate zalaganju stvaranja ambijenta pogodnog za pomirenje, što uključuje i zaštitu srpskog stanovništva na severu Kosova - navodi se u saopštenju koje je potpisala portparolka EU Nabila Masrali.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Milutin

28.12.2022 08:19

Moraćemo sami da otvorimo put našem patrijarhu

Vera

28.12.2022 10:38

Lazu dok zinu.A ko laze taj i krade. Jos i podrzavaju NACISTE.

Predrag

28.12.2022 11:36

Jadna je Evropa sa ovakvim parlamentom. Sve Americke sluge i rođenu bi decu prodali da se toj Americkoj bagri udovolji.