pas ujeo predsedika Austrije
Foto: Printscreen/Foto: Društvene mreže

Incident se dogodio u Kišinjevu, u Moldaviji, gde je austrijski predsednik boravio u zvaničnoj poseti. Pas, lični ljubimac predsednice Moldavije Maje Sandu, ugrizao je austrijskog predsednika za prst, dodajući nepredviđen i verovatno sramotan obrt političkom sastanku na visokom nivou.

 

 

Nepredvidiva priroda životinja

Ovaj manji incident, iako možda nema značajne političke posledice, naglašava nepredvidivu prirodu životinja, čak iu najformalnijim sredinama. Služi kao podsetnik da životinje, bez obzira na obuku ili okruženje, mogu delovati na svoje instinkte na neočekivane načine. Susret austrijskog predsednika sa Sanduovim kućnim ljubimcem svedoči o tome.

Uticaj na diplomatske odnose

Detalji o težini ujeda, reakciji austrijskog predsednika i bilo kakvom potencijalnom uticaju na diplomatske odnose Austrije i Moldavije nisu odmah saopšteni. Međutim, takvi incidenti, iako su manji, često mogu dovesti do trenutaka napetosti ili sramote u diplomatskim krugovima. Ostaje da se vidi da li će ovaj incident imati trajni uticaj na odnose dve zemlje, prenosi bnn.network.com.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading