SKUPŠTINA SRBIJE
Foto: Tanjug/Tanjug

Poslanici Skupštine Srbije završili su sinoć raspravu o izboru nove vlade na posebnoj sednici, a rad će nastaviti danas u 9.00 časova.

Mandatar za sastav vlade Miloš Vučević predstavio je juče ekspoze i sastav vlade, a poručio je da će ovo biti vlada kontinuiteta, da će članstvo Srbije u EU biti i dalje spoljnopolitički prioritet, te da će najveći izazov biti očuvanje suvereniteta i celovitosti, odnosno borba za KiM.

On je rekao da će vlada nastaviti da vodi politiku koja će biti zasnovana na političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti.

Vučević je istakao i da je Srbija nakon fiskalne konsolidacije 2014. ušla u fazu razvoja bez premca u svojoj novijoj istoriji, a da će će jedan od glavnih prioriteta vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana kroz ekonomsko jačanje i napredovanje. 
Poslanici vladajuće koalicije najavili su da će glasati za novu vladu, a opozicija je kritikovala njen sastav.

Kada se završi rasprava uslediće glasanje i polaganje zakletve nove vlade, čime počinje da teče njen mandat.

Vučević: Srbija ima crvene linije

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je sinoć da za Srbiju postoje crvene linije kao i da ni de jure ni de fakto ne može biti priznavanja nezavisnosti tzv. Kosova.

- Nikada niko nije potpisao, nikada predsednik države nije rekao da je to prihvaćeno, nego da je francusko-nemački plan prihvatljiv kao polazna osnova za dalje razgovore, ali da za Srbiju postoje crvene linije, a to je da Kosovo i Metohija ne može biti ni de jure, ni de fakto priznato kao nezavisna država. Nema nikakvog prihvatanja nezavisnosti Kosova - poručio je Vučević na sednici Skupštini Srbije.

On je to rekao odgovarajući na optužbe šefa poslaničke grupe Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića da je Aleksandar Vučić izvršio državni udar i prihvatio nemačko-francuski sporazum.

Vučević je ukazao da je tadašnji šef Jovanovićeve stranke i predsednik Jugoslavije Vojislav Koštunica otvorio mogućnost za otcepljenje Crne Gore, čime je Srbija posle viševekovne borbe izgubila izlaz na more.

- Sve što ste radili dok ste vodili državu je bilo pogubno za nacionalne i državne interese Srbije. I to ćete i sutra uraditi. Samo varajući građane da ih uverite kako ćete vi sačuvati državu bolje nego što danas radi vlada i što radi predsednik, što apsolutno ne odgovara istini - rekao je Vučević.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading