Skupstina Srbije
Foto: Tanjug/Tanjug

Mandatar za sastav Vlade Miloš Vučević predstavio je juče ekspoze i sastav Vlade, a poručio je da će ovo biti vlada kontinuiteta, da će članstvo Srbije u EU biti i dalje spoljnopolitički prioritet, te da će najveći izazov biti očuvanje suvereniteta i celovitosti, odnosno borba za KiM.

Ministri nove Vlade Srbije položili zakletvu

Ministri nove Vlade Srbije položili su zakletvu u Domu Narodne Skupštine.

18.16 - Zaključena prva posebna sednica Narodne skupštine u 14. sazivu

- Pošto je Narodna skuština obavila razmatranje jedine tačke dnevnog reda ove sednice i odlučivanje o njoj zaključujem prvu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u 14. sazivu. Hvala vam - rekla je predsenica Narodne skupštine Ana Brnabić.

19.18 - Intonirana himna Republike Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić pozvala je okupljenje da saslušaju intoniranje himne Republike Srbije "Bože pravde".

18.00 - Ministri nove Vlade Srbije položili zakletvu

Ministri nove Vlade Srbije položili su zakletvu posle čega su jedan po jedan potpisivali i primali čestitke od Ane Brnabić i Miloša Vučevića.

Skupstina Srbije

Tanjug

 

 

17.53 - Gromoglasnim aplauzom pozdravili predsednika Vučića

Skupština Srbije izabrala je danas novu Vladu Srbije na čelu sa predsednikom Milošem Vučevićem.

Za novu vladu glasalo je 152 od 213 prisutnih poslanika, 61 je bio protiv. Uzdržanih nije bilo, a odsutno je bilo 37 poslanika.

Pored narodnih poslanika na polaganju zakletve prisustvuju i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

 

 

Prvo su poslanici gromoglasnim aplauzom pozdravili predsednika Vučića, a onda i ministre dok su dolazili na mesto za polaganje zakletve.

Skupstina Srbije

Tanjug

 

 

 

17.17 Izabrana nova Vlada Republike Srbije

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o izboru nove Vlade Srbije kao i glasanje.

Posle glasanja ministri i predsednik vlade Miloš Vučević položu zakletvu pred poslanicima.

- Od 213 narodnih poslanika koji su pristupili glasanju za predlog je gasalo 152. Protiv predloga glasalo je 61 narodnih poslanika. Uzdržanih nije bilo, odsutnih je 37 narodnih poslanika. Nije bilo narodnih poslanika koji nisu želeli da glasaju - rekla je predsednica Narodne Skuština Ana Brnabić i dodala.

Pošto je za predlog Vlade glasalo 152 poslanika, što predstavlja većinu od ukupnog broja narodnih poslanika konstatujem da Narodna Skupština usvojila program i izabrala Vladu u predloženom sastavu.

Vlada je izabrana, za njen izbor glasala većina od 250 narodnih poslanika, a četvorogodišnji mandat počinje da joj teče od polaganja zakletve.

Kako je predviđeno Ustavom Srbije, Narodna skupština istovremeno glasa o programu Vlade i izboru predsednika i članova Vlade. Nova Vlada Srbije imaće 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja, a trećinu kabineta Miloša Vučevića činiće nova imena u odnosu na prethodnu vladu na čijem je čelu bila Ana Brnabić.

16.54 Počinje glasanje o izboru Vlade Srbije

Da glasnje bude javno izjasnilo se 152 poslovnika, 8 je bilo protiv, uzdržanih nije bilo, nije glasalo 54 poslanika. Većinom glasova je izabrano da glasanje o izboru nove Vlade Srbije bude javno.

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o izboru nove Vlade Srbije i očekuje se da počne glasanje. Posle glasanja ministri i predsednik vlade Miloš Vučević treba da polože zakletvu pred poslanicima. Vlada je izabrana ako je za njen izbor glasala većina od 250 narodnih poslanika, a četvorogodišnji mandat počinje da joj teče od polaganja zakletve. Kako je predviđeno Ustavom Srbije, Narodna skupština istovremeno glasa o programu Vlade i izboru predsednika i članova Vlade. Nova Vlada Srbije imaće 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja, a trećinu kabineta Miloša Vučevića činiće nova imena u odnosu na prethodnu vladu na čijem je čelu bila Ana Brnabić.

15.20 - Vučević: Ponosan sam na projekat Beograd na vodi

Mandatar Vučević izjavio je da su u vladajućoj koaliciji ponosni na projekat "Beograd na vodi", da se raduju nastavku njegovog razvoja i da smatraju da je on od koristi ne samo za glavni grad, nego i za celu Srbiju

- I ne vidim zašto briga i nervoza oko cene kvadratnog metra stambenog ili poslovnog prostora tamo. To je pitanje tržišta i to je pitanje za one koji investiraju. Tržište diktira i cenu kvadratnog metra i ponudu, odnosno potražnju. Nigde nisam shvatio i nisam našao vezu između cene noćenja u jednom hotelu i minimalne zarade - rekao je Vučević odgovarajući Dobrici Veselinoviću iz Zeleno-levog fronta.

15.00 - Vučević: Opozicija ne izlazi na izbore tamo gde misli da će loše proći

Vučević je primetio da jednom delu opozicije ista pravila odgovaraju na nivou grada, a ne i na nivou gradskih opština, te da u jednom gradu odgovaraju, pa u drugom ne odgovaraju.

- To nije zasnovano na relevantnim pravnim i političkim činjenicama, nego na istraživanju javnog mnjenja. Pa procenjujete tamo gde vam je bolje da izađete, i izlazite, tamo gde vam nije dobro, gde ćete doživeti loš rezultat, tamo nećete da izađete. I Bog od vas ne može da sazna ili da shvati gde vi izlazite, ko izlazi, ko s kim izlazi, zašto izlazi ili zašto ne izlazi - rekao je Vučević na sednici Skupštine Srbije gde je u toku rasprava o izboru nove vlade.

14.45 - Poslanik u nošnji 

Poslanik Milija u narodnoj nošnji. Poslanik Milija Miletić i danas je došao u narodnoj nošnji svoga kraja rekavši da je Svrljig najlepša opština u Srbiji, koja se nalazi pored Niša koji je najlepši grad u Srbiji. On je govorio o poljoprivredi i značaju seljaka za Srbiju kao i onoga što oni proizvode. On je ukazao poverenje mandataru i budućim ministrima te iskazao uverenje da će novi ministar poljoprivrede i nova vlada učiniti mnogo na tom polju u narednom mandatu.

Milija Miletić

Printscreen

 

 

Pozvao je vladu da održi jednu sednicu u Svrljigu pa slikovito ukazao na značaj seljaka u Srbiji te rekao kako kažu u njegovom kraju: Ako seljak ne zaore i gospodi biće gore, ako seljak ne zadrlja, gospodin će da nadrlja... Zato budimo za seljaka, da nam zemlja Srbija bude jaka...

14.25 - Ana brnabić: O, majko mila... 

Brnabić: O, majko mila, šta ćemo mi ovde sve da vidimo i da doživimo..., reči su predsednice parlamenta na izlaganje Dalibora Jekića (SSP) koji je kazao da je ona kao žena bila dužna da reaguje na "uvrede izrečene šefici njegove poslaničke grupe".

- Kao žena? I to vi meni kažete vi čiji je narodni poslanik pretio meni javnim silovanjem... Vi meni držite predavanje šta ja kao žena ženi treba da kažem, vi čiji je narodni poslanik, sedite pored čoveka koji je meni lično pretio silovanjem...

13.00 - Vučević: Ne bih se javljao da nije učinjen skandal!

Mandatar Vučević: Ne bih se javljao da nije učinjen skandal! Ne dam vam da zloupotrebljavate smrt zastavnika Mijodraga Toškovića, srpskog junaka, specijalca, padobranca, gnjurca, diverzanta, koji je poginuo obavljajući svoje redovne profesionalne aktivnosti, čovek koji je 23 godine bio u Vojsci, obavljao teške zadatke, bio u elitnim jedinicama, bio sam istog dana u toj porodici, na sahrani, i razumeo bol te porodice, reagovao je Vučević na pominjanje Toškovićeve pogibije u delu opozicije koji je ocenio jeftinim politčkim trikom.

- Vas da bude sramota što mi vičete dosta dok pominjem ime zastavnika Toškovića - kazao je Vučević a predsedavajuća je potom opomenula poslanika Lazovića.

Miloš Vučević

Printscreen

 

 

12.40 - Nemojte da ste ležali po klupama... 

Brnabić: Nisam videla da ministri leže po klupama, ali ako je neko legao, nemojte da ste ležali po klupama, realno, u pravu ste, ako su ležali, ne bi trebalo da leže..., rekla je predsednica Skupštine na reči poslanika Vladimira Pajića koji je molio kandidate za ministre, iako je već drugi dan rasprave i verovatno su umorni, da ne leže po klupama i da budu u njima zavaljeni nego da poštuju minimum protokola rada.

Na pitanje Aleksandra Jovanovića Ćute ko je dozvolio osobama da sede gore na galeriji i da ih slikaju u raznim pozama pa to objavljuju jer "juče ispade ja se spremam za sednicu a ispada da spavam", a na šta je nastao smeh u sali, Brnabićeva je upitala: Neko vas je slikao da spavate?

Aleksandar Jovanović Ćuta

Printscreen

 

 

Po članu 89 imaju pravo da prisustvuju sednici i dobro je da imamo javnost u radu, a sad vam javnost u radu smeta što ste vi u jednom trenutku nažalost zadremali... Ali ja ne mislim da je to strašno... I molim goste, nemojte da fotografišete ljude ako su malo zadremali...Razumem da ste bunovni, da ste se probudili, ime i prezime svake osobe na galeriji ne znam, ali sam spremna da zamolim službu da to da...

SDA neće podržati novu vladu, SPP i SDPS daju podršku. Poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Ahmedin Škrijelj istakao je da ta partija neće podržati vladu Miloša Vučevića.

12: 10 - Jovanov: Važno da se nastavi politika kojoj je Vučić prokrčio put

Jovanov: Važno da se nastavi politika kojoj je Vučić prokrčio put. Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov istakao je, govoreći o ekspozeu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića, da je važno "da se nastavi politika koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić definisao i prokrčio joj put".

Milenko Jovanov

Printscreen

 

 

"Vodimo politiku nezavisne, suverene, slobodarske i slobodne zemlje", istakao je Jovanov na sednici Skupštine.

On je rekao da su međunarodne okolnosti sve složenije, a da je obaveza svakoga ko se bavi politikom da "bure baruta" ne eksplodira na Balkanu i da to ne znači da se ne treba boriti za nacionalne interese, već da treba sačekati trenutak za njihovo ostvarivanje.

"Uveren sam da će doći dan kada će Srbija na celoj svojoj teritoriji ostvariti punu suverenost i odlučivati na svakom pedlju svoje teritorije. Ali moramo da radimo mudro da taj dan dođe i da ima ko da ga dočeka", poručio je Jovanov.

On je rekao da Srbija mora da se bori protiv rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, koju je nazvao sramnom i upitao da li je neko od opozicije makar poslao poruku povodom toga nekome s kim ima odnose u inostranstvu.

Jovanov je istakao da mu je drago što dok se bira Vlada u Hrvatskoj i Domovinski pokret ima uslov da Srbi ne budu u toj vladi, u Srbiji u Vladi ima predstavnika hrvatskog naroda.

"Mi pokazujemo kako izgleda moderna i normalna evropska država neopterećena nacionalizmaom. I to je lekcija njima i odlično je što ste tu lekciju baš vi održali", rekao je Jovanov.

On je dodao da podržava evrorealističan stav koji je iznet u ekspozeu.

Jovanov je istako da mu je drago zbog nastavka politike kulture sećanja i da je važan nastavak snimanja filmova i serija sa nacionalnom tematikom posebno zbog mlađih generacija, a da ako se pogleda Netfliks može se videti "da su svi učestvovali u borbi protiv nacizma u Drugom svetskomn ratu, osim Srbije i Sovjetskog saveza".

"Da se kroz te filmove promoviše nacionalni optimizam. Jer mi jesmo stradalni narod, ali smo i pobeđivali. To je poruka ministru kulture", rekao je Jovanov.

Poslanik Jedinstvene Srbije (JS) Nenad Filipović najavio je podršku Vladi Srbije i istakao da će JS biti kritičar Vlade, ali da će biti konstruktivna, dok u Skupštini ima mnogo "kritizera".

On je istakao da je prethodna Vlada mnogo uložila u jug Srbije i da se nada da će se ulaganja u Jablanički i Pčinjski okrug nastaviti, te da će se uraditi stari put Leskovac-Vranje preko Vučja, gde je završena deonica Leskovac-Vučje.

12:00 - O gađanju toalet papirom zaposlenih u Skupštini

Mandatar Miloš Vučević je Draganu Đilasu je kazao da predsednik SSP pokušava da obesmisli sve što su planovi Vlade, da se bavi pretpostavkama i nagađanjem, kao i da se bavi prošlim vremenima.

Vučević je rekao da time što 1. i 2. maja rade poslanici nisu kažnjeni, jer ne rade kada drugi rade, a da je opozicija gađala toalet papirom zaposlene u Skupštini.

"U vreme kada ste bili na vlasti ljudi nisu morali da brinu da li će imati vremena za odmor, jer je bilo 500.000 manje zaposlenih, a inflacija bila 11,6 odsto, a stopa nezaposlenosti mladih 56,3 odsto", poručio je Vučević.

Odgovarajući na kritiku kosovske politike, Vučević je rekao da je ova vlast "10 godina odlagala Tadićeve dogovore o tablicama", a na kritiku o 24 sporne privatizacije rekao je da je pitanje odgovornosti za te privatizacije pitanje za pravosuđe, ali da se su se one "desile u vreme kada je tada na vlasti bila stranka kojoj je pripadao i Đilas".

"Gradimo nacionalni stadion, a za šest dana, kad počne Vaskrs počinje izgradnja 'Tiršove 2' kao što smo rekli", dodao je Vučević.

Kako je rekao, kada je reč o "masnim fotama", njih igra opozicija koja negde bojkotuje izbore, a negde ne, pa im pravila u jednom gradu odgovaraju, a u drugom ne, te da zapravo odlučuju na osnovu istraživanja javnog mnjenja.

Na Vučevićeve reči da je Đilas hvalio kosovskog premijera Aljbina Kurtija, predsednik SSP-a je istakao da je "od Kurtija očekivao više kao čoveka koji je robijao zbog svoje ideje, ali da se on ponaša kao zločinac", na šta mu je Vučević odgovorio da "nije Kurti osuđen zbog šverca dve paklice cigareta, već zbog secesionizma i zbog toga što je rušio državu".

Đilas je rekao da je odlično što "Tiršova 2" počinje da se gradi i da je problem u tome što je obećano da će biti gotova do 2022, a da je danas 2024. godina, ali da je bolje da se gradi ikad, nego nikad.

Vučević je Đilasu rekao da je javno obećao da će se povući iz politike kada prosečna plata bude bila 800 evra, a nezaposlenost niža od 10 odsto i da ga sada poziva da ispuni ono što je rekao.

Mandatar Miloš Vučević odgovorio je Draganu Đilasu, predsedniku Stranke slobode i pravde koji je kritikovao sastav vlade, odnosno kandidate za ministre, politiku prema KiM, istragu spornih privatizacija...

- Pričate o nečemu o čemu ništa ne znate. Bavite se pretpostavkama i nagađanjem. Počeli ste opet prema ljudima o kojima nikada niste mislili. Ja ne mislim da su ovim poslanici kažnjeni, niti ljudi koji rade u Skupštini što rade. Pa vi ste baš lepo pokazali kako se brinete o njima kada ste ih gađali toalet papirom. Tada kada ste vi vodili državu, niste morali da brinete o tome da li će ljudi raditi 1. i 2. maja, jer je više od 500.000 njih bilo manje zaposleno. Danas Srbija ima daleko zdraviju ekonomiju. Pomenuli ste KiM, baš vi ste pričali najpohvalnije o Aljbinu Kurtuji, rekli ste da je principijelan političar sa kojim se može postići dogovor. Da vas podsetim Kurti je bio u zatvoru zbog secenionizma, terorizma, čovek je rušio državu. Izašao je iz zatvora u vaše vreme, kada ste amnestirali teroriste. Deset godina smo odlagali ono što je vaš predsednik potpisao. Pregovarački okvir ste prebacili iz UN i EU - kazao je Vučević.

On je na temu 24 sporne privatizacije, rekao da to je pitanje za pravosudne organe.

- Saglasan sam sa Vericom Barać koja je rekla da je to bio kriminal, a ja da dodam, to je kriminal koji je bio u doba kada je nekada vaša zajednička stranka, jedinstvena stranka, vodila državu. To je kriminal iz vašeg vakata, a ne iz doba od kada Vučić i SNS vode državu.

Na zamerke da se gradi Nacionalni stadion, a ne dečja bolnica, Vučević kaže:

- Za šest dana počinje izgradnja Tiršove 2, kao što smo rekli.

- Ni reč od vas nisam čuo oko prijema tzv. Kosova u Savet Evrope, ni reč o Rezoluciji u UN, u kojoj pokušavaju da žigošu srpski narod.

Mandatar je, povodom predstojećih izbora 2. juna, rekao da deo opozicije na njih ne izlazi u onim mestima gde misle da će doživeti loš rezultat. Vučević je kazao da jednom delu opozicije ista pravila odgovaraju na nivou grada, a ne i na nivou gradskih opština, da u jednom gradu odgovaraju, pa u drugom ne odgovaraju.

- To nije zasnovano na relevantnim pravnim i političkim činjenicama, nego na istraživanju javnog mnjenja. Pa procenjujete tamo gde vam je bolje da izađete, i izlazite, tamo gde vam nije dobro, gde ćete doživeti loš rezultat, tamo nećete da izađete. I Bog od vas ne može da sazna ili da shvati gde vi izlazite, ko izlazi, ko s kim izlazi, zašto izlazi ili zašto ne izlazi – istakao je.

Mandatar kaže da se opozicija "igra masnih fota".

- Možete li, građani Srbije, zamisliti šta bi bilo kada bi pravili vladu. Kakva bi to bila igračka. Ne daj Bože da takvo vreme ikad više dođe. Ne ponovilo se ono što nam se dešavalo do 2012. godine. Daleko bilo, neka to ostane istoričarima da ocene, a mi da idemo napred u bolju i svetliju budućnost - poručio je.

Đilasu je poručio:

- Poznato je svima da niste bili samo gradonačelnik Beograda, veće ste obavljali važne poslove na državnom nivou. Javno ste obećali da ćete se povući iz politike kada prosečna plata bude 800 evra. Usvojeni su uslovi, na vama je da ispunite ono što se obećali.

10.50 - Divljačko ponašanje opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je na sednici rekla da se deo opozicije konstantno divljačkije ponaša, da li je to primer pristojne Srbije koja je protiv nasilja.

- Da vam kažem gospođo Tepić, jer imamo dobar dijalog, i ja se zaista trudim. Znate ovi ljudi ovde sede već dva dana, poput Milice Đurđević Stamenkovski da je izdajica i ne može da odgovori, Aleksandar Martinović da je karikatura od čoveka, a svi oni zajendo su slušali da su robovi. Čini mi se da se sasvim dobro drže, ali vas molim da mi vi pomognete da u vašem delu klupa pokušamo da izbegnemo ovakav narativ - rekla je Ana Brnabić.

 

10.00 - Odgovor Miloša Vučevića

Odgovor mandatara Vučevića koji je replicirao delu opozicije koja ga je kritikovala da ima puno ministara - 31. On je podsetio da je vlada 2000. imala 36 ministarstava, te da je sramota da neko ko je srpskog roda može da zapali Skupštinu.

 

Miloš Vučević

Foto: Prinstcreen

 

 

Odgovorio je i na kritiku o preletačima rekavši da među njima ima više preletača a da su upravo ti koji to govore bili preletači koji su se sami nudili svojevremeno da budu u koaliciji sa SNS.

- Razgovarao sam sa Jorgovankom Tabaković. 2012. ostavili ste nam tonu zlata, a danas Srbija ima 40,9 tona zlata (2,9 milijardi evra vrednosti, najviše u istoriji Srbije). A zašto smo ga doneli iz Švajcarske u Srbiju, zato što želimo da srpsko zlato bude u Srbiji zbog geopolitičkih okolnosti... Malo smo razmišljali strateški... da nam ga neko sutra ne zapleni što nismo ispunili neki zahtev - kaže Vučević.

09.57 - Gledamo teatar apsurda. 

Poslanik SNS Milenko Jovanov rekao je da u Skupštini upravo gledamo teatar apsurda.

Milenko Jovanov

Printscreen

 

 

09.10 - Nastavljena rasprava.

Snežana Paunović (SPS) rekla je u svom izlaganju da će SPS glasati za novu vladu i biti joj partner.

Snežana Paunović

Printscreen

 

 

09:08 - Počela sednica

Sednici prisustvuje 195 poslanika

Predsednica Skupštine Ana Brnabić konstatovala je da sednici prisustvuje 195 narodnih poslanika.

skupština srbije

Foto: Prinstcreen

 

 

Mandatar za sastav vlade Miloš Vučević predstavio je juče ekspoze i sastav vlade, a poručio je da će ovo biti vlada kontinuiteta, da će članstvo Srbije u EU biti i dalje spoljnopolitički prioritet, te da će najveći izazov biti očuvanje suvereniteta i celovitosti, odnosno borba za KiM.

Miloš Vučević

Printscreen

 

 

On je rekao da će vlada nastaviti da vodi politiku koja će biti zasnovana na političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti. Vučević je istakao i da je Srbija nakon fiskalne konsolidacije 2014. ušla u fazu razvoja bez premca u svojoj novijoj istoriji, a da će će jedan od glavnih prioriteta vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana kroz ekonomsko jačanje i napredovanje.

Poslanici vladajuće koalicije najavili su da će glasati za novu vladu, a opozicija je kritikovala njen sastav. Kada se završi rasprava uslediće glasanje i polaganje zakletve nove vlade, čime počinje da teče njen mandat.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (45)

Loading
Ana

02.05.2024 09:22

Srbija uskoro dobija novu Vladu pred kojiom se nalaze brojni izazovi, ali sa ovim sastavom unosi se nova svežina i energija

Ana

02.05.2024 09:24

Ocekijemo vredan rad u intersu gradjana Srbije

Jelena

02.05.2024 09:24

Skupština želi što bolje da stane na raspolaganje svom narodu

Sara

02.05.2024 09:25

Zelimo puno uspeha u radu i verujemo u njih

Sara

02.05.2024 09:27

Timski rad unutar same Vlade je nesto sto moze doneti dobre rezultate

Jeca

02.05.2024 09:28

Svim postavljenim licima puno uspeha u radu 🇷🇸💙

Rada

02.05.2024 09:30

Ova nova Vlada će biti Vlada kontinuiteta i stabilnosti koja je preko potrebna Srbiji.

Bojan

02.05.2024 09:30

Nova vlada je sastavljena od iskusnih ljudi u koje ljudi imaju poverenja.

Ilija

02.05.2024 09:38

Ova vlada će kao i prethodna sigurno voditi odgovornu politiku i ostvariti sjajne rezultate.

Marko

02.05.2024 09:39

Narod je glasao za SNS zato što ima poverenja u njihovu politiku.

Dejan

02.05.2024 09:44

Skupština će funkcionisati besprekorno uprkos brojnim izazovima.

Dragana

02.05.2024 09:45

Nema sumnje da će Vlada funkcionisati skladno

Jeka

02.05.2024 09:51

Skupstina nastavlja sa svojim radom u interesu svojih gradjana!

Jeka

02.05.2024 09:53

Veliki izazovi su pred nasom novom Vladom, verujem da ce nastaviti svoj rad ka daljem napredku nase zemlje!

Milana

02.05.2024 09:54

Čestitke mandataru Milošu Vučeviću na ekspozeu i sastavu Vlade.

Jeka

02.05.2024 09:55

Sigurni smo da ce nova Vlada nastaviti da radi ka daljem razvoju nase zemlje na svim poljima!

Ilija

02.05.2024 09:55

Važno je očuvati suverenitet i boriti se za celovitost zemlje.

Dragica

02.05.2024 09:56

Podržavam fokus na članstvo Srbije u EU kao spoljnopolitički prioritet

Rajko

02.05.2024 09:56

Nastavak politike vojne neutralnosti je ključan za stabilnost.

Jeka

02.05.2024 09:56

Verujem da ce nova vlada ostvarivati odlicne rezlutate i raditi na daljem napredku nase zemlje

Mirjana

02.05.2024 09:57

Želim uspeh u izazovima koji stoje pred Vladom, posebno u vezi sa KiM.

Jeka

02.05.2024 09:58

Nova vlada sadrzi veoma kvalitetne i obrazovne ljude koji ce nastaviti da se bore za dalji razvoj Srbij

Mihajlo

02.05.2024 09:59

Nastavak ekonomskog jačanja je ključan za bolji život svih građana

Jeka

02.05.2024 10:00

Ocekujemo veoma vredan rad i trud od strane nove vlade za dobrobit svojih gradjana!

Ostoja

02.05.2024 10:00

Nadam se da će nova Vlada služiti kao primer efikasnosti i odgovornosti.

Borka

02.05.2024 10:01

Verujem u uspeh i napredak zemlje pod vođstvom nove Vlade.

Jeka

02.05.2024 10:02

Sjajan kadar u novoj Vladi, koji ce verujem pozrtvovano raditi svoj posao!

Jeka

02.05.2024 10:03

Nova vlada ce nasoj zemlji doneti puno uspeha i dobrih rezlutata, cvrsto verujem u to!

Tanja

02.05.2024 10:04

Nova Vlada Srbije će nastaviti da rade u interesu građana Srbije

Jeka

02.05.2024 10:04

Ocekujemo mnogo truda i zalaganja od nove Vlade, za dobrobit i interese sbog naroda!

Crnacokolada037

02.05.2024 10:06

Vlada koja ukazuje poverenje!

Aca

02.05.2024 10:08

Puno uspeha u radu,i da nova vlada sa jos vecim uspehom obavlja zadatke koji su pred njom!

Maja

02.05.2024 10:10

Čestitam novoj vladi i želim da nastavi razvijanje naše zemlje

Ana

02.05.2024 10:10

Nova vlada ce nastaviti tamo gde je stara stala,jos uspesnije i lakse!

Lana

02.05.2024 10:11

Srbija dobila vladu koja će raditi u interesu naroda Srbije, kao što je radila i prošla koja je imala sjajne rezultate

Paja

02.05.2024 10:13

I pored nezadovoljstva opozicije, formirana je vlada Srbije koja će uprkos njihovim težnjama da zaustave Srbiju, da nastavi da razvija i jača našu zemlju

Ana

02.05.2024 10:14

Nova vlada po volji i želji naroda Srbije

Jovan

02.05.2024 10:17

Pred novom Vladom su novi izazovi, ali sam siguran da ce novoizabrani ministri dobro snaci i izboriti sa situacijama sa kojima se budu suocili.

Mila

02.05.2024 10:20

Ove budale iz opozicije je stvarno mucno gledati i slusati!

Mile

02.05.2024 10:22

Verujemo da će konačan sastav nove Vlade biti sačinjen od najboljih i najkvalitetnijih ljudi koji će vredno i odgovorno obavljati svoje dužnosti

Mile

02.05.2024 10:22

Verujemo da će konačan sastav nove Vlade biti sačinjen od najboljih i najkvalitetnijih ljudi koji će vredno i odgovorno obavljati svoje dužnosti

Mile

02.05.2024 10:22

Verujemo da će konačan sastav nove Vlade biti sačinjen od najboljih i najkvalitetnijih ljudi koji će vredno i odgovorno obavljati svoje dužnosti

Mile

02.05.2024 10:22

Verujemo da će konačan sastav nove Vlade biti sačinjen od najboljih i najkvalitetnijih ljudi koji će vredno i odgovorno obavljati svoje dužnosti

Sima

02.05.2024 10:23

Uskoro naša država dobija novu Vladu sačinjenu od najborljih i najodgovrnijih ljudi koji će vredno obavljati svoje dužnosti

Luka

02.05.2024 10:24

Verujemo da će novoizabrani ministri opravdati poverenje naroda i da će vredno i odgovorno izvršavati svoje obaveze