Nuklearna energija
Foto: Alo/Ministarstvo energetike

Zahvaljujući saradnji sa kineskim kompanijama unapređen je privredni ambijent u istočnoj Srbiji, zaposleno više od 7.000 ljudi sa prosečnim platama od oko 140.000 dinara, značajno višim od republičkog proseka. Budžeti Majdanpeka i Bora su mnogostruko povećani. Kineski partneri zajedno sa domaćim grade brze pruge i autoputeve od čega korist imaju svi građani, ne samo Srbije, već i ostatka Evrope.

Interesi, a veoma često i licemerstva, su karakteristike međunarodne politike, i ne dešava se prvi put da se pojavljuju kritike na račun srpsko-kineske saradnje i prijateljstva, u trenucima kada postoji značajno manja ekononomska koordinacija iz onih centara sa Kinom, iz kojih dolaze takve kritike. Kina je naš spoljnopolitički važan partner i podrška velike Kine u najizazovnijim spoljno političkim trenucima za našu zemlju nam je izuzetno bitna!

Počastvovana sam što je moja zemlja, nekoliko hiljada puta manja od Kine važan partner najmnogoljudnije zemlje sveta što dokazuje i poseta kineskog predsednika Si Đinpinga, navela je ministarka Dubravka Đedović Handanović na svom Instagram nalogu. 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading