Vuk Jeremić
Alo!/Rajko Ristić
Vuk Jeremić

Alo!/Rajko Ristić

Vuk Jeremić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Logično je da neko ko je umešan u toliko ozbiljnu korupcionašku aferu pokušava da stvori problem kojim bi se sistem bavio, komentarišu za „Alo!” političari i analitičari.

Već danima pojedinci, koje instruiraju opozicionari sa Vukom Jeremićem na čelu, maltretiraju građane i blokiraju puteve jer, navodno, protestuju zbog povećanja akciza na gorivo. Prema rečima našeg izvora, plan je da se protestima baci u drugi plan korupcionaška afera u koju je Jeremić umešan.

- Jeremiću nije bitno koliko će novca uložiti i dati ga kolegama u opoziciji, samo da javnost u Srbiji prestane da piše o svetskom skandalu u koji su umešani on i njegovi poslovni partneri. Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio uhapšeni su prošlog novembra u Americi u korupcionaškom skandalu od tri miliona dolara. Srpskoj javnosti poznati su kao bliski saradnici Vuka Jeremića i njegove organizacije CIRSD i to je nešto što mora da se zaboravi - objašnjava naš izvor i dodaje da Jeremić ovih dana zadovoljno trlja ruke jer je javnost zaista prestala da se bavi korupcionaškim skandalom, a glavna tema su protesti.

Darko Glišić

Alo / Dejan Briza

Darko Glišić, Foto: Alo / Dejan Briza

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, za „Alo!” kaže da su Jeremić i njegova kriminalna družina saterani u ćošak.

- Oni sada neće birati sredstva da se iz ove situacije izvuku. Radi se o veoma opasnoj međunarodnoj bandi prevaranata - rekao je Glišić.

Da Jeremiću i te kako odgovaraju protesti, za „Alo!” je potvrdio i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

Vladimir Đukanović

Alo!/Dejan Briza

Vladimir Đukanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

- On će ovo iskoristiti da proba da zataška svoj lopovluk. Njemu ovo odgovara da zamaše to da je koristio svoju političku poziciju ministra spoljnih poslova u privatne svrhe - kazao je on i dodao da Jeremić, ipak, nije ni dovoljno ni pametan ni inteligentan.

- On je glup čovek, njemu je ovo neko osmislio, a taj neko su američka i britanska ambasada. Prvi cilj je da se ide na ono što najviše boli ljude, a to je ugrožavanje navodne egzistencije, iako su te iste akcize uvedene još 2006, a 2009. su ih povećali za 54 odsto, a tada je i Jeremić glasao za njih. Drugi cilj je da narod počne da mrzi NIS, jer i u Srbiji i u Republici Srpskoj, NIS drže Rusi - objasnio je Đukanović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković je istakao da su naša saznanja logična.

- Logično je da neko ko učestvuje u ozbiljnoj aferi proba da preusmeri pažnju javnosti i da stvori problem kojim bi se sistem bavio da bi njegova afera pala u drugi plan. Logično je da Jeremić tako postupa - zaključio je Anđelković.

Jovanov: Jeremić je uhvaćen s rukama u pekmezu!

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov istakao je da je uveren da su naša saznanja istinita.

- Vuk Jeremić je uhvaćen sa rukama do lakata u pekmezu i po svaku cenu mu je trebalo nešto što će skrenuti pažnju sa činjenice da su mu najbliži saradnici po američkim zatvorima i da je od Ambasade Katara u Berlinu dobio 200.000 evra. Sada tim prljavim novcem želi da finansira izazivanje nemira, haosa i nasilja u Srbiji, dok je sam pobegao u Veneciju, kako ne bi bio prisutan kada se sve to desi. Jedino što Jeremić mora znati jeste to da je njegova korupcionaška afera toliko velika, da nikakvim spinovima neće moći da bude sakrivena i šta god pokušavao, neće promeniti činjenicu da je konačno dolijao za sve što je radio - kazao je Jovanov za „Alo!”.

 

Komentari (1)

Šojke

13.06.2018 07:34

Koji naslov? Kakve veze imaju protestanti sa Jeremicem?