Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Obraćanje predsednika Vučića nakon zajedničke konferencije za štampu učesnika Samita u Tirani

 - Firmama ćemo drastično smanjiti troškove prilikom prelaska granica, ono što je najvažnije. I pogotovo vama dvojici, što ste napravili takav softver koji će olakšati proces zapošljavanja na teritoriji zemalja koje su deo "malog Šengena". Glavni partneri su nam Republika Srpska, Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija, kao što znate, takse koje nam je uvela Priština su i dalje na snazi, a to ne stvara dobru atmosferu. Kao što sam i ranije rekao, plate i penzije će i dalje rasti, što znači da će mladi ostajati u našoj zemlji. Ja želim da gledam u budućnost, ono što je najbolje za naš narod.

- Zatražili smo podršku međunarodnih organizacija, rekao je Vučić novinarima i ocenio da pregovori idu u dobrom smeru.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić je kazao da će firmama biti smanjeni troškovi i za najkasnije za mesec dana moći da se putuje iz Srbije u Albaniju i obrnuto samo uz ličnu kartu.

- Zahvalio bih ljudima iz Vlade Srbije što su napravili softver za radne dozvole, samo uz prijavljivanje, rekao je Vučić.

Novinar televizije N1 je postavio pitanje o ocu Nebojše Stefanovića, na šta je predsednik morao da reaguje:

- Vi ste zbog ovog dolazili u Albaniju? Niste došli na pijacu, dajte da vam odgovorim, rekao je predsednik Vučić nakon šte je par puta prekinut.