PIJANE KOBRE IZAZVALE SAOBRAĆAJNI UDES Dva pripadnika austrijskih specijalnih jedinica napravili su materijalnu štetu
EPA

U udesu, koji se dogodio pre oko tri nedelje, ali su mediji tek sada objavili, nije bilo povređenih i nastala je samo manja šteta na vozilima.

Protiv specijalaca iz obezbeđenja supruge kancelara Karla Nehamera, pokrenut je disciplinski postupak i oni su premešteni na kancelarijske poslove.


Kako tvrde mediji, dvojica pripadnika "Kobre", prema Ministarstvu su, nakon završetka radne obaveze i nadzora, popila alkohol, posle čega su pokrenuli službeni automobil parkiran ispred stana porodice kancelara.

Prilikom isparkiravanja, službeno vozilo je udarilo u dva parkirana automobila.

Policajci, koji su bili na dužnosti ispred zgrade u kojoj živi kancelar, podneli su prijavu protiv svojih kolega specijalaca.

Pozvana patrola policije izvršila je uviđaj i ustanovila da je pripadnik "Kobre" koji je upravljao vozilom imao 1,2 promila alkohola u krvi, a suvozač je odbio alkotest.

Prema pisanju bečkog "Kurira", treba da se utvrdi i šta znači pojam da su udes izazvali posle završetka radne obaveze, pošto radni dan obezbeđenja prestaje tek kada se službeno vozilo vrati u sedište "Kobre".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading