DIVLJE SVINJE OSVAJAJU ZAGREB! U potrazi za hranom životinje ulaze i u gradove
Foto: Twitter/printscreen

Zagrepčani su sve zabrinutiji zbog ovih opasnih životinja, koje su u potrazi za hranom odlučile da sreću potraže u hrvatskoj prestonici.

- Plašim se da izađem iz kuće jer ne znam u mraku gde bih naišla na svinju. Čitav čopor je lepo prošao preko semafora - rekla je Zagrepčanka Đurđa Đuranec za dnevnik.hr.

Ivica Budor, predsednik Hrvatskog lovačkog saveza, zatražio je hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, kako se ne bi desilo da divlje svinje šetaju samim strogim centrom Zagreba. „Ko će onda biti kriv?“, upitao je Budor, koji smatra da je samo pitanje vremena kada će čopori ovih divljih svinja stići do Trga bana Jelačića.

Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba je rekao da su divlje svinje prilagodljive i da nije zabeležen napad na ljude. Međutim, napad na kućnog ljubimca samo je korak ka napadu na čoveka, jer su divlje svinje sa njegovog psa odrale kožu. Prema njegovim rečima, svinje su ponovo viđene na brani između Mikulića i Biljenika. U zapuštenim voćnjacima izmasakrirale su jednog jazavičara, a pošto je u pitanju lokacija na kojoj mnogo ljudi izvodi svoje pse u šetnju, apelovano je na građane da budu na oprezu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading