Eksplozija u Rusiji
Foto: Printscreen/Telegram Printscreen

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su drugu raketu u Rostovskoj oblasti, rekao je guverner Vasilij Golubev na svom Telegram kanalu.

„Druga raketa je pogođena sistemima protivvazdušne odbrane – ovog puta u regionu Azov. Posledice se preciziraju“, rekao je šef regiona.

Ministarstvo odbrane je pojasnilo da Kijev pokušava da izvrši još jedan udar modifikovanom raketom S-200.  

„Ukrajinski projektil presreli su ruski sistemi PVO u blizini grada Azova u Rostovskoj oblasti“, istakla je agencija. Fragmenti oborene rakete pali su u napušteno područje. Šef administracije Azova Vladimir Raščupkin je naglasio da su eksplozije bile izvan grada.

Neposredno pre toga, ministarstvo je saopštilo da su Oružane snage Ukrajine ispalile prvu raketu kompleksa S-200, pretvorenu u udarnu verziju, na Taganrog.

Ruske snage PVO su ga presrele, a olupina je pala na teritoriju grada. Ministarstvo odbrane je incident nazvalo terorističkim napadom.

"Nepismena ruska PVO"

A kako prenosi Kijev Independent, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov napisao je na Tviteru da je incident rezultat „nepismene ruske protivvazdušne odbrane“.

Od početka invazije u punom obimu bilo je više izveštaja o požarima, eksplozijama i navodnim aktima sabotaže u Rusiji, navodi se.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading