SMRTONOSNI PLANOVI SAD I IZRAELA Projekat "Budućnost bez Hamasa"
Foto: EPA/EPA

Razgovori su i dalje u ranoj fazi i zavise od događaja koji tek treba da uslede, u šta ne ulazi samo potencijalni uspeh u izraelskom kopnenom napadu, dodali su izvori koji su želeli da ostanu anonimni govoreći o namerama vlade, preneo je Blumberg.

Za svaku opciju bi bilo potrebna saglasnost arapskih zemalja iz regiona, za šta nema garancija.

Vašington je takođe zabrinut da bi napad u Gazi bez jasnog cilja, osim svrgavanja Hamasa, mogao da se proširi na regionalni sukob.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće rekao je da je u ovom trenutku fokus na ujedinjavanju sveta protiv terorista i isporuka humanitarne pomoći Gazi što pre.

Hamas je označen kao teroristička grupa u SAD i Evropskoj uniji.

U isto vreme, sudbina Gaze, nakon verovatne kopnene invazije je postala jedna od glavnih briga američkih zvaničnika.

Tokom dve nedelje otkako se dogodio napad Hamasa, tim predsednika SAD Džozef pokušavao je da balansira između podrške Izraelu i zabrinutosti zbog humanitarne krize u Gazi.

Uspostavljanje privremene vlade bi bilo izuzetno teško, a dobijanje saglasnosti arapskih vlada bi bio još veći izazov, rekao je Vilijam Ašer, bivši analitičar za Bliski istok u CIA.

 

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU PROKOPA ZA ALO! Verujem da ćemo sa komšijama iz Bugarske sve rešiti! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #fyp #prokop #viral #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading