Izraelci gaze tela Palestinaca
Foto: Printscreen/Printscreen

Agencija navodi da Izrael nije komentarisao snimak, koji se pojavio nakon što je izraelska granična policija u ponedeljak saopštila da su njeni komandosi su upali u Tulkarm da uhapse "traženog militanata" i da su u sukobima ubijena tri Palestinca.

Snimak incidenta koji se dogodio u ponedeljak prikazuje kako se pripadnici izraelskih bezbednosnih snaga tokom noći približavaju kući i otvaraju vatru na grupu mladića koji su istrčali na ulicu, od kojih je najmanje jedan bio naoružan. 

Na snimku se vidi da su dvojica muškaraca pogođena i da mirno leže na ulici, a da im vozilo izraelskih snaga bezbednosti prilazi i vozi preko jednog od njih, zaustavljajući se u jednom trenutku na njegovim nogama.

Na videu, očigledno snimljenom kasnije, vidi se da je jedno telo pomereno pored puta, dok drugo vozilo prelazi unazad preko drugog tela, a zatim manevriše preko njega još dva puta.

Palestinsko ministarstvo inostranih poslova osudilo je incident i ocenilo da on odražava "kulturu mržnje i ekstremizma".

Brigade Tulkarm, naoružana militantna grupa povezana sa Fatahom, pokretom koji vodi međunarodno priznatu palestinsku upravu na Zapadnoj obali, saopštile su da je jedan od Palestinaca ubijenih u ponedeljak njihov član.

Kod Tulkarma se nalazi jedan od glavnih prelaza između Zapadne obale i Izraela, a taj grad je na meti stalnih racija izraelske vojske od početka rata Hamasa i Izraela 7. oktobra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading