virus
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

15.01.2024. naš portal objavio je tekst sa naslovom "SVETU PRETI VIRUS 20 PUTA SMRTONOSNIJI OD KORONE Odgovori leže u Davosu, evo šta kažu stručnjaci i da li je pripremljen lek". Panel SEF-a o „bolesti X”  nije organizovan u cilju depopulacije stvanovništva puštanjem virusa za koji već postoje vakcine, stoga ispravljamo tekst i izvinjavamo se čitaocima na zabuni.

Svetski ekonomski forum (SEF) održao je 17. januara ove godine panel diskusiju u okviru koje su brojni zdravstveni stručnjaci govorili o pripremama za hipotetičku buduću pandemiju koja je nazvana „bolest X”.

 „Bolest X” nije stvarna. To je naziv za hipotetički patogen koji se koristi da pomogne u planiranju budućih zdravstvenih kriza. Takođe, nema dokaza da postoje laboratorije koje proizvode vakcine protiv „bolesti X”. 

Portparol SEF-a je objasnio da je panel, odnosno sesija o „bolesti X” „osmišljena tako da se pozabavi potrebom za poboljšanjem pristupa i otpornosti u zdravstvenim sistemima i omogućavanjem javno-privatne saradnje kako bi se osigurala dobrobit svih pojedinaca i ublažili rizici, uključujući nedostatak radne snage u zdravstvu”.

Takođe, Aleksandar Dudčak nije vodeći istraživač Instituta zemalja ZND, niti skraćenica ZND ima to značenje. ZND predstavlja skraćenicu za „Zajednicu nezavisnih država” – međunarodnu organizaciju/savez koji čini 9 bivših SSSR republika.

Na činjenice nam je ukazao portal Istinomer u svojoj analizi. 

Još jednom se izvinjavamo čitaocima na zabuni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading