MILATOVIĆ I SPAJIĆ K'O MILO I MOMIR! Bukti politički rat u Crnoj Gori
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

On je u objavi na platformi X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

Podsetio je da su prilikom osnivanja PES osnivači stranke građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive, kao i da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju.

„Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrednosti“, istakao je Milatović i dodao da je Pokret Evropa sad bio i da će ostati važan deo njega jer su „zajedno ispisivali istoriju demokratskih promena u zemlji“.

„Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“, naglasio je Milatović.

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je povodom odluke Jakova Milatovića da istupi iz te stranke da je odavno bila primetna namera Milatovića da, kako su naveli iz PES, „opstruiše rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a“. To je, kako su dodali iz PES, kulminiralo Milatovićevim „Tviter napuštanjem partije“.

Iz te stranke dodaju da će nastaviti da se bore za bolji standard građana i, „uprkos svim opstrukcijama, za povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja“.

- Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti - navode iz PES-a.

Iz te stranke su dodali da veruju da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vreme da napusti PES, kako društvo ne bi trpelo zbog ličnih nezadovoljstava.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading