DVA FAULA ĐUKANOVIĆA Medojević otkrio zašto je Milo izgubio američku zaštitu
Foto: Printscreen TV Pink

- Ova hapšenja i ove akcije protiv DPS narko kartela su isljučivo u nadležnosti jedne specijalizovne agencije pri američkoj ambasadi u Beogradu. To je posledica kršenja dogovora između Đukanovića i američke administracije da se ne sarađuje sa neprijateljima koji ugrožavaju nacionalne interese SAD-a. 2007. crnogorski kartel je organizovao kupoprodaju oružja za drogu terorističkoj organizaciji Fark. Odmah nekoliko meseci nakon toga usledila je akcija Uprave za suzbijanje narokotika policijsko obaveštajne agencije Ministarstva pravde SAD-a (DEA) gde je zaplenjeno oko 2,7 tona kokaina u čuvenoj akciji Balkanski ratnik. Sada je drugi faul Đukanovićev kartel napravio kada je 19. jula 2019. pokušao da preko broda ubaci u Ameriku 26 tona kokaina i tada je izgubio svaku moguću podršku - navodi Medojević.

Kako je rekao, njihovi evropski partneri im pomažu ne zato što vole Crnu Goru i što žele da Crna Gora bude bez mafije, već zato što je transnacionalni kartel Mila Đukanovića ugorzio njihove vitalne nacionalne interese.

- Đukanović je iz statusa saveznika i važne geostrateške ličnosti od 1998. godine postao meta delovanje bezbednosnih agencija i obaveštajnih službi - dodaje on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading