HOROR U CIRKUSU  Izvođač pao sa "točka smrti" (FOTO)
Foto: Alo/shutterstock

Stotine ljudi posmatralo je u šoku kako cirkuzant skače sa "Točka smrti" u "Belkpul kuli", te pada na pod, gde nakon toga ostaje da leži sav u bolu  i grčevima.

Masa je evakuisana nakon što su službe Hitne pomoći ekspresno napustile lice mesta. Portparol "Blekpul kule" rekao je za Dejli mejl da se izvođač oporavlja nakon što mu je zbrinuta manja povreda zgloba.

Svih 700 članova publike je ispraćeno iz zgrade odmah nakon incidenta i dobili su besplatne karte za budući nastup. Revizija akta će se obaviti kao i standardne bezbednosne procedure, potvrdio je Blackpool Tover.

 

 

Jedan član publike, napisao je na Tviteru: "Tip je sleteo tačno ispred nas i žestoko se udario, nije delovao kritično, ali ko zna, imao je užasne bolove".

Portparol Blekpul kule istakao je da je njihov medicinski tim veoma brzo i dobro reagovao sve dok nije stigla Hitna pomoć.

"Zadovoljstvo nam je što možemo potvrditi da se izvođač dobro oporavlja i da se leči zbog manje povrede zgloba. Bezbednost i dobrobit naših izvođača su od najveće važnosti", rekao je.

Nastup "Točak smrti" postao je glavni deo cirkuskog sveta. Izvođači preduzimaju trikove za balansiranje na aparatu u visini i trče okolo sa obe strane da bi ga rotirali.

Taj čin je neko vreme pao u zaborav nakon niza fatalnih nesreća, sve dok nije ponovo uveden 1970-ih pod nazivom 'Točak smrti'.

Godine 1994. cirkuski izvođač Nevil Kembel se fatalno okliznuo tokom nastupa u Blekpul kuli pred 400 članova publike. 20-godišnjak je pao na zemlju i sleteo na glavu tokom čina iz vazduha.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading