Aleksa Vingerter
Foto: Alo/police

Aleksa Vingerter (35) je prvi put bila pod istragom u martu zbog pritužbi da je „imala neprikladne odnose“ sa svojim učenicima u srednjoj školi Slidell, saopštila je policija u utorak, najavljujući njeno hapšenje.

Policija je „sprovela više intervjua i izvršila nekoliko naloga za pretres“ u vezi sa navodima, koji su uključivali pritužbe da je „slala neprikladne fotografije i poruke“ u tekstovima i četovima na društvenim mrežama.

„Istražitelji su pronašli dovoljno dokaza koji potkrepljuju da je Vingerterova bila umešana u neprikladnu i seksualnu vezu sa najmanje jednim 18-godišnjim učenikom, pošto je delovala u svojstvu vaspitača učenika“, saopštile su Slidell snage.

„Takođe su pronađeni dokazi da je Vingerterova kupovala alkohol za svoje učenike u lokalnim barovima u Slidelu.

Nastavnica je uhapšena zbog sumnje da je počinila zabranjeno polno ponašanje između vaspitača i učenika, kao i nedozvoljenu kupovinu alkoholnih pića za lice mlađe od 21 godine.

Više nije zaposlena

Nije odmah bilo jasno koji predmet je ona predavala.

Školski odbor je za Foks8 Live potvrdio da ona više nije zaposlena.

Školski okrug St. Tammani, gde se nalazi Slidell, služi skoro 40.000 učenika.

„Sigurnost i dobrobit naših učenika su naš glavni prioritet“, rekao je upravnik okruga, Frank Jabbia, u poruci roditeljima povodom hapšenja.

„Sve optužbe o neprikladnom ponašanju shvataju se veoma ozbiljno i prijavljuju se direktno službenicima za sprovođenje zakona“, dodao je on.

Imamo strogu politiku kako bismo osigurali da se svako ponašanje koje ugrožava sigurnost naših učenika ne toleriše. Nastavićemo da dajemo prioritet bezbednosti naših učenika iznad svega.”

(The NewYork post)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading