Francuska vojska
Foto: Shutterstock/Foto: Alo ilustracija A.V.

Akcije zemalja članica NATO-a ukazuju na to da one namerno idu ka otvorenom vojnom sukobu sa Rusijom, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
"
- Izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja francuskih i drugih kontingenata NATO-a u Ukrajinu ne mogu a da ne začude svojom neodgovornošću i nepromišljenošću, u zapadnim medijima su se pojavile informacije da se već nalazi veliki broj plaćenika iz Francuske Legije stranaca u Ukrajini. Teško je ovo shvatiti kao bilo šta drugo osim kao manifestaciju spremnosti i namere da se uđe u direktnu oružanu konfrontaciju sa Rusijom, što bi značilo frontalni vojni sukob između nuklearnih sila - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu diplomatskog odeljenja.

Moskva je zabeležila niz koraka francuske strane, uključujući vojne vežbe i druge događaje, „koji bi, očigledno, trebalo da potkrepe Makronove izjave demonstracijom nuklearnih sposobnosti Pariza “.

- Ove i neke druge akcije država članica Severnoatlantskog bloka zapravo ukazuju na to da namerno vode stvar ka daljoj eskalaciji ukrajinske krize ka otvorenom vojnom sukobu između zemalja NATO-a i Rusije u sklopu sprovođenja neprijateljskog kursa u cilju da se nanese „strateški poraz“ našoj zemlji“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading